ramazan ayında ortaya çıkan maddi külfetler neler? dini olarak değil sadece memlekete gitmek de sayılır.




 

Hocam millet birbirini iftar davet ediyor, yemekler binbir çeşit. Pastırma falan derken şemsiye giriyor.

aglak adam

hurma da var o da pahalı

in vino veritas

Ramazan ayında bütün gün aç kaldığı için gözü dönüyor iftara doğru eh o vakit paran varsa herşey yenecek sanıp alıyorsun israf oluyor, yoksa herzamanki gibi ysen içsen iftarda, daha az bile para harcamış olursun zira kahvaltı öğle yemeği vs olmuyor. İlla pastırma hurma yemek mecburiyetin yok. Sahurda da iki lokla zeytin peynir yersin tamam işte.

Sadece Ramazan sonu bayrama doğru şekerdir kıyafettir filan almak istenirse biraz para gider hepsi bu.

Edit lan: Birde bu ramazan öncesi fırsat bilip etiketleri şişiren orçolar var ya hani milletin cebine göz dikmiş hırsızlar hepsinin amk. Şimdiden söveyim ramazanda sövmemeye çalışıyorum malum.

poseidon1

İnsanlar açlık psikolojisiyle sanki iftarda 3-5 kişilik yemek yiyecekmiş gibi hayvani alışverişler yapmaya kalkıyor, daha Ramazan gelmeden marketler hıncahınç müşteri doluyor. Bir sürü gıda alımı. Hangisi yeniyor yenmiyor belli değil. Sonu da muhtemelen daha beter ziyanlık, israf.
Bunun dışında, külfet değil ama harcama kalemi olarak fitre var ki o da zaten yüksek bir meblağ değil.

saatgeceninonikisi

insanlar genelde ramazan alışverişine çıkar, iftara çağırılıcak misafirler için erzak depolanır bunlar içinde para lazım dedi bi teyze

darkpictures

ramazanda namuslu esnaf tarafından birden bire artan maaliyetler nedeniyle zaten fiyatlar kendiliğinden artıyor, ramazan ekonomik de bir gelenek, bayramlığı, harçlığı, ziyareti, ziyarete eli boş gitmemesi

rn
1

mobil görünümden çık