bana kısa bir özet geçebilecek var mı? Cobol'dan farkı nedir mesela? Cobol'u da hiç bilmiyorum gerçi.

microfocus'un sitesinde anlattığına göre .net, C# vs gibi programlarla desteklenebiliyormuş. ama bu ne demek hiç anlamadım valla...

bir bilen aydınlatsa süper olacak.

şimdiden teşekkür ederim.

 

Siz bu cobol'a taktınız bugün :) Cobol çok eski bir dil. 20 sene önce mesleğe ilk başladığımda kullanmıştım. Kendi veritabanı formatı da olan o zamanlar için güzel bir dildi ve dos ekranında çalışırdı. Visual Cobol ise günümüzde kullanılan pencereli (windows vb) işletim sistemleri için uyarlanmış bir cobol versiyonu. Yani pencereyi tasarlıyorsunuz şurada textbox olsun şurada button olsun filan diye. Sonra bu buttona tıklanınca yapılacak işi cobol sentaksını kullanarak yazıyorsunuz. Ancak bu dilin günümüzde ve özellikle Türkiye'de pek kullanıldığını sanmıyorum. Ancak eskiden kalan yazılımlar olabilir ve bunları devam ettirmek için kullanılabilir. Visual Cobol kullanıp C# ile desteklemek yerine direkt C# ile yapmak daha mantıklı gibi.

faithless

öncelikle teşekkür ederim bilgi için:) evet bugün böyle bir durumum oldu, bir arkadaşın işyerinde kullanılan bir program varmış.

peki C#'a convert edilebilecek bir durumu var mı bu cobol kodunun? biraz uçuk bir senaryo olmuş olabilir gerçi, pek anlamadığım için soruyorum zaten:)

hadi diyelim o olmadı, visual cobol ile yazılmış bir programın aynısını C# ile yazabilmek için cobol da bilmek gerekli mi elzem olarak? yoksa koda göz atınca bir C# developerı, olayı kapar mı direkt?

loveinaflipbook

Eğer kullanılan visual cobol programından genel olarak memnunlarsa ve ufak tefek değişiklikler istiyorlarsa bu programı cobolda devam ettirmek daha mantıklı olur. Türkiye'de cobol yazılımcısı çok azdır diye düşünüyorum. Ama cobolu ingilizce'ye çok yakın bir dil olarak hatırlıyorum. İyi bir yazılımcı mevcut programın kaynak koduna bakarak istenilen değişiklikleri kısa sürede yapabilir. Zaten Visual Cobol'da ide olarak Visual Studio 2010 kullanılıyor, c# veya vb.net yazılımcısı yabancılık çekmez diye düşünüyorum. Mesala aşağıda Visul Cobol ile yapılmış bir hello world uygulaması nasıl yapılır anlatılıyor:
www.youtube.com

Eğer proje sıfırdan yazılmak isteniyorsa alternatif dilleri düşünmekte fayda var.

faithless
1

mobil görünümden çık