PHILIPS QG 3190 makinesine sahibim ve bu güne kadar (yaklaşık 2-2.5 senedir) bu makineyle tıraş oluyorum fakat dün birden makine traş olurken durdu.Derin araştırmalarım sonucu sorunun içerisindeki aparatın bıçağı hareket ettiremediğinden dolayı olduğunu anladım.Sunumunda yağlanmaya ihtiyacı olmadığı söyleniyordu.Tüm bunlar çerçevesinde önerisi olan var mı?




 

Her makinenin bir muddet sonra yaglanmaya ihtiyaci vardir, yoksa er-gec aksaklik cikarmaya baslar. Sac tirasinizla ilgili yapabilecegim oneri maalesef kafaniza bir sapka takip berbere gitmek ve "Abi yillardir sana gelmiyorum ama affet, duzelt su kafami abi" demek.

Bir not:

Ben de en az 3-4 yildir Sinbo marka tiras makinesi kullaniyorum. Hicbir ozelligi olmayan dumduz bir alet. Simdiye dek sadece bir kere yaglamam gerekti hepsi o kadar. Yeni tiras makinesi almayi dusunuyorsaniz bos yere pahali makineler almayin, bunlar daha iyi is goruyor. 4 tane basligi var (3-6-9-12 mm kesim icin), guzel alet. (Benim kullandigim makine su fotografta sagdaki makine: www.alisveriskulisi.com ancak daha kalitelileri de var Sinbo'nun.)

vita vinum est

yağ dışında zamanla içerisine giren saç telleri de makineyi sıkıştırmış olabilir. hareket eden kafa mekanizmasını açıp temizleyip yağlarsanız düzelir.

orpheus

yalnız bir anda durmaması lazım. yavaşlasa bahsettiğin şey doğru olabilir.
elektrik aksamında da bir sorun olabilir...

benaslindayohum

yağda kasıt nedir?ne çeşit yağ?nerden bulabilirim?

your majesty
1

mobil görünümden çık