[q]
(5) 

Ne yapsam?

colg fusion #441318
Selam,

Şimdi yüksek lisansta erasmusla Belçika'ya gideceğim. İşyerine bildirdim, onlar da "gitmezsen maaşına %50 zam" dediler. O parayı döndükten 1-2 sene sonra bile zor alırım. Ama bir yandan da uzun zamandır yurtdışı diye tepiniyorum. Siz ne dersiniz?


 

@cosmic: gezeyim göreyim, dilim gelişsin, hayat tecrübesi olsun. bir tarafım şişmesin.

@hic: yazmayı tercih etmiyorum ama şöyle diyeyim. şu andaki maaşım da iyi.

colg fusion

şimdi %50 zam acaip güzel geliyor kulağa. fakat erasmus da hayatında bir daha tadamayacağın bir şey. yani o alacağın parayla yine yurt dışına gidersin ama erasmus'taki gibi arkadaş edinip güzel vakit geçiremezsin. hayatında ne yaparsan yap erasmus ortamına denk olmaz. BENCE o maaşı tekrar alırsın belki 1-2 sene sonra ama erasmusu bir daha yaşayamazsın. derdin eğlenmek, arkadaş edinmek, güzel vakit geçirmek, gezmek tozmaksa eğer bence git. ha akademik başarı peşinde falansan siktiret, erasmus'un o açıdan bir faydası olmaz.

bugunku antremanda goz dolduran futbolcu

ben olsam maaşı alır para biriktirir sonra işten ayrılıp gezerim sanırım.

albayrak

cosmicstring +1, erasmus'un akademik bir değeri yok, para biriktirip sonrasında bir yıllık vb. bir kursa falan gider o tecrübeyi yine kazanırsınız.

mocha

öğrencilik hayatındaki yurtdışı deneyimi ile sivildeki yurtdışı deneyimi farklı oluyor. bence erasmusa git. sana o parayı vermeyi taahhüt eden işverenin dönünce seni işe alma olasılığı yüksek gibi geldi. o maaşla olmasa da şimdiki maaşla bile alsa yine güzel çünkü şimdiki maaşından da memnunsun.

esek sipasi
1

mobil görünümden çık