Arkadaş nedir bu nefretin sebebi? Normal insan lan onlarda. Gayrettepede ki ofisle maslaktaki plaza arasında ne fark var bu kadar nefret doğuran?

Kimse "Plazadayım olm ben ehemehe" demiyor, normal işine gidiyor insanlar. Götü kalkmışlık plaza çalışanına özel birşey değilki, özel sektörün her alanında her mekanda olan birşey "gençlerin bulundukları yeri olması gerekenden çok ileri görüp artislik yapmaları" 30'una gelipte işten kovulup 25 yaşındaki adam oturtulunca yerine, anlayıp susuyorlar onlarda.

Tamam anlıyorum isim koymak gerekiyor ağlama melis gibi ama plaza çok genel bi kavram lan!

not: 48 adet plaza sahibiyim

 

Çalıştın mı hiç plaza insanlarıyla? Ya da geçtim çalışmayı, arkadaşlık kurdun mu hiç?

coca--cola

Çok çalıştım ya, plaza ofislerinde de çalıştım, güzel insanlarda tanıdım çok boktan insanlarda tanıdım her işyerinde olduğu gibi. Sigara içmek için 15 kat inmek dışında da hiçbir farkını görmedim normal iş yerlerinden.

Demek istediğim şu "özel sektörte boktan insanlar çok fazladır" ve "plazalar özel kuruluşların kalesidir" bu yüzden evet boktan adamlarla karşılaşma olaslığınız yüksektir ama bunun bina ile alakası ne :)

thewishcaster

Özel sektör kapitalizm değil mesele.

Mesele oraya giren insanların hırstan gözlerinin dönmesi, insani ilişkilerini unutup birbirini ezmeye çalışması, dedikodu her yerde olduğu hâlde burada aşırı abartılıp çirkinleşmesi, dostluğun yerine çıkar ilişkisinin olması, kimsenin bir diğerine güvenmemesi ve bunda tamamen haklı olması, çarpık ilişkilerin olması, cimriliğin yeme içme gibi normal görülmesi, psikolojik sorunlar hep plaza insanlarında görülüyor.

Burada şunu sorabiliriz plazaya giren mi değişiyor, yoksa zaten öyle kişiler mi plazayı seçiyor? Cevap her ikisi de. İnsanlar birbirinden etkileniyor.

Ben plazada 7 ay dayanabildim, sonra çıktım. Bu kadar haysiyetsiz ve insanlıktan çıkmış kişilerin başkaca toplandığı tek yer herhalde pkk kamplarıdır.

coca--cola

çoğu konuda olduğu gibi sorun plazada değil, insanda. o gözünü hırs bürümüş, birbirinin arkasından iş çeviren insanları plazaya değil de bakkala koysan pirince taş karıştırır. taksici yapsan uzun yoldan dolaştırır.

bu muhabbet sadece plaza insanları için geçerli değil, fb-gs tartışmasında bile bu aynı. bu kadar geniş bir kitle içerisinde mutlaka iğrenç insanlar olacaktır, bunu bütün kitleye mal etmek doğru değil.

altikereyedi

beş parmağın beşi hiçbir yerde bir değil. yakın ve orta vadeli geçmişte, üniversitelerin tavşan gibi üremesi, yüksek öğrenimin kalitesizleşmesi ile üniversite mezunu olup plazada çalışan insanlarla toplumun geneli arasındaki fark, yapılan işe dair teknik bilgi dışında, oldukça azaldı. üniversite mezunu, hele ki eksik tecrübe birikimiyle, bir esnaf tarafından rahatlıkla algıda, bilgide geçilebiliyor. bu halde kendini, eğitimini, işini, çalışma biçimini matah bir şey sanmasıyla iticiliğini temellendiriyor. zaten plaza ile gayrettepedeki bir iş arasında çok fark olmadığı için ve fakat fark olduğu gibi bir algı olduğu için bu önyargılar oluşuyor. yerini, eğitimini, işini hazmetmiş insan, özetle insan olabildiği için onu çok fazla kişi, haset içerisinde değilse, plaza çalışanı olarak tanımlamıyor, insan yetiyor.

hınzırpaşa

zamanında plazalarda çalıştığımdan ve o kokoşluktan nefret ettiğimden hiç yanaşmıyorum oralara. toplantı ve bütçe zamanı olunca mecbur holdinge gidiyorum
takım elbisenin içinde boğuluyorum sanki.
ben onlara üzülerek baktığımdanmıdır nedir bana havalı gelmiyorlar.

seyduna6687

bu yanıtları yazan ve genellemeleri yapan insanlar kaç yaşında kaç yıllık iş tecrübleri var merak ediyorum? şaka gibisiniz gerçekten

yimirta
1

mobil görünümden çık