kafama takılan, paranoya yaptığım bir konuda size danışmak istiyorum.

mesela bir tarih bilet almak istiyorum, ama bileti almadan aynı günlerde 50 sefer havayolunun sitesine girip bakmışım o tarihin biletlerine. acaba sitedeki bu sayfanın çağrılma sayısına göre , bileti satın almadığım halde fiyat artar mı? (sadece benim ip'me değil tabii, herkese) böyle bir durum yoktur di mi hiçbir havayolunda. biletler satılınca fiyatlar arta di mi?

bir de hiç anlamıyorum havayollarının bilet satış stratejisini , çalışan biri varsa açıklayabilir mi biraz.
uçakta son iki yer kaldı mesela, fiyatı istediği kadar fahiş bir rakama çıkarma hakkı var mı havayollarının? haftanın herhangi günü değilde salı günü ucuz bir bilet buldum, neden diğer günler değilde salı, az satıldığı için mi? açık arttırma yerine belirli kar oranları vs. düzenlenemez mi?

 

10 dk içinde arttığına denk geldim ben sayfayı yenilemem yetti.

amaltheia

Bakmakla artmaz satilan koltuk sayisi arttikca artar hatta ayni anda 10 lisiye bilet alirsan hepsininki pahalo fiyat olabolir

seyyar satıcı

aynı paranoya bende de var ve 3-4 defa başıma geldi.

tzum_tzum

pegasus da artıyor, artınca cookie leri temizleyip girince normale dönüyor.

thefin

tıklama ile artmaz, bilet satıldıkça artar. satılmayıp rezerve edilmiş de olabilir. tam ekonomik biletlerde 24 saat rezervasyon süresi veriyorlar. o yüzden artmış fiyat 24 saat sonra başka bilet satılmaz ise rezervasyonun kalkması ile tekrar düşebilir ( küçük bir ihtimal ama başıma geldi. tüh lan kaçırdık dediğim bileti bir gün sonra aynı site aynı havayolu ve kaçırdım dediğim fiyattan buldum)

gerçek olmasa da yanlız bu paranoya bende de var yahu. ne menem birşeymiş.

trocero

pegasus da artıyor, artınca cookie leri temizleyip girince normale dönüyor.

para var huzur yok

benim tanık olduğum olay şöyle. bilet alma sayfasına giriyorsun, atıyorum bilet 130 lira. sonra işte bilgileri filan dolduruyon isim vs. tam satın alma yerine gelince bir problem çıkarsa. mesela kredi kartı numarasını yanlış girdin vs. bileti doğal olarak alamıyorsun. yalnız sistem bir noktadan sonra o bilet satılmış gibi gösteriyor diğer insanlara. sen bileti alamadığın için tekrar girdiğinde atıyorum 145 lira olmuş. 10 dakika sonra bakarsan eski fiyatına döner. tabi biri o arada o bileti almadıysa.

vartuhi

Pegasus ve Sunexpress yapıyor bu namussuzluğu/hırsızlığı. Yersen fazla para ödüyorsun.

poseidon1
1

mobil görünümden çık