selamlar,

geçen ay almanya'dayken aldığım birtakım aletlerin vergi iadelerini almak üzere tax free formu düzenlemiştim. ancak havaalanındaki ödeme noktasına gittiğimde kasada para kalmadığı için ödeme yapamadılar.

elimde formlarla döndüm geri ve şimdi nasıl yapacağımı bilmiyorum.

buradan nasıl vergi iadesi alabilirim? ya da alabilir miyim? ne kadar ek sürem var tahminen? ya da bir başkası gitse yine almanya'ya, benim yerime alabilir mi vergi iademi? (formlar vs damgalı, onaylı hepsi)

şimdiden teşekkürler

 

Yok türkiyede alamazsınız bu vergi iadesini.3 ay süresi var.Siz yinede receipt inizi saklayın gitme ihtimaline karşı alabilirsiniz.İşlem yapılırken pasaport istenmekte ve receipt in üzerinde ismi yazan kişiye ancak iade yapabiliyorlar.

Eğerki downtown noktasında iseniz pasaportun yanında kredi kartı da istenmektedir.Ama muhtemelen boarder crossing ten alıcaksınız.O halde kredi kartına gerek kalmaz.

seindfeld

keşke kredi kartına iade ettirseydiniz

bir de bildiğim kadarıyla bu işi yapan aracılık firmaları var, belli bir komisyon karşılığında iadenizi alıyorlar

sli

ama kredi kartıyla almamıştım ki? yine de yapıyorlar mıydı bunu? öyleyse de ne ben biliyordum, ne de o görevli bana öyle bir bilgi verdi...

az da değil, 70€ para :( yanıp gitmesin...

şimdi illa faturada yazan isme mi iade yapıyorlar kesin şekilde? bi arkadaş falan gitse de alsa olma mı kesin? benim gitmem düşük ihtimal çünkü 3 ay içnde tekrar...

loveinaflipbook

Yok maalesef sadece yazan ismin olması gerek.Kredi kartına iade yapmıyorlar.Kredi kartını faturayı havalimanına iade etmezseniz size verilen cash tutarı iade almak için istiyorlar.
Ben türkiyede bu işi yaptığım için daha önce evet kesin diyorum..siz olmadan vermemesi gerekiyor.Ama görevliyi tanıyorsanız yapabilir.

seindfeld

daha once bir duyuruya verdigim cevabi kopyaliyorum. ozetle, ben formu doldurup gumruk memuruna onaylattiktan sonra postayla gondermis ve kredi kartina paranin yatirilmasini talep etmistim. siz gumruk memurundan onaylattiniz mi formu?

tax free icin su entry gayet aciklayici: (bkz: #27321745)

ben nasil yaptim onu da anlatayim: alisveris yaptigim magazadan tax refund icin formu aldim. firma formu doldurup kaseyi ve imzayi atti. daha sonra havaalaninda check-in yapmadan once gumruk ofisene gittim. (almanya-köln havaalanı). oradaki polis aldigimiz esyalari gormek istedi. yanimizda getirmistik gosterdik. daha sonra almis oldugumuz tax refund formunu verdik ve muhuru basip onayladi. bu islemleri gece yarisini gectikten sonra yaptigimizdan paramizi oradan alamadik. form uzerinde gerekli bilgileri doldurup (kredi karti numarasi v.s) posta ile gonderdik. yaklasik 1 ay sonra para kredi karti hesabina gecti. kimisi postayla gondermenin sorunlu oldugunu falan soyluyor lakin biz herhangi bir sorun yasamadik. sadece biraz uzun surdu. eger sizde postayla gonderirseniz, çek numarasını (formun uzerindeki numara) bi yere kaydetmeyi unutmayin. online olarak su adresten kontrol edebiliyorsunuz. secure.global-blue.com

alan shearer

@alan shearer valla formu aldım, imzalattım, gümrükte onaylattım, damgalattım. geriye sadece tax free bankosuna formu teslim edip parayı almak kalmıştı.

yani form elimde herşeyiyle hazır bekliyor, ama ben döneli 2 hafta falan oluyor işte. buradan gönderebilirsem acep yetişir mi ki 3 aylık süreye ve bir de evet, posta çok sakat gibi...

loveinaflipbook

yetisir elbette ki. zaten suan yapabileceginiz tek secenek postayla gondermek, ustelik direk nakit aldiginizda iadenin belli bir kismini kesiyorlar, kredi kartina yuklenmesini istediginizde kesinti yok. 1 ay surmustu benim parayi almam. bence en kisa zamanda, aps ile falan yollayin. cek numarasini da bir kenara kaydedin. yukaridaki linkte belli araliklarla kontrol edersiniz ne durumda oldugunu.

alan shearer
1

mobil görünümden çık