hakikaten merak ediyorum, vardır vardır, olabilir de.

ben mesela düzgün taksiciye rastladım çok.
Ancak minibüsçülerde (hatlı olanlardan bahsediyorum, servisçiler değil) bir kere bile denk gelmedim normaline.

İki tane tanıdığım var mesela, onlar için bile her türlü argo methiyeyi düzerim. Hatta bu şerefsizlerden biri akşam hattı bitirip sarhoş kafayla minibüs kullanırken kırmızı ışıkta geçerek birini ezip öldürdü.

İş koşullarının zorluğundan, insanlarla uğraşmaktan mı kaynaklanıyor bu minibüsçülerin genel olarak şerefsiz olma durumu. Yok mudur bu insanları düzeltmenin yolu? Şöyle psikolojik düzenlemelerle işe almalar, devlet memuru etmeler falan neden olmuyor? nedir bunun çözümü?

yoksa tam tersi bir mantıkla, şerefsiz ,dangalak, psikopat olanlar başka bir baltaya sap olamadıkların mı minibüsçü oluyorlar?

Amacım nefret söylemi değil, gerçekten problemin kökeni ne ,ne yapılmalı merak ediyorum.

 

var abi. ama çok az. 1 tane adam tanıyorum. aile babası,ülkücü, 5 vakit namaz kılan bir adam. ben de farkettim genelleme yapmıyorum ama geneli anlattığın gibi küfredilecek adamlar.

kurt cobainden hallice

4. paragrafta saydıgın sıfatları tasıyıp polis olamayanlar minibüsçü oluyor pampa

mortac

var abi. hem de harem-gebze hattında. on numara bi insan. burdan ismini ve plakasını da verirdim ama kendisine sormam lazım

arenas

turk olanina rastlarsan duzgununu gorebilirsin.

dogabey

genç ve orta yaş olanlar tam pezevenk. hemen hemen hepsi ama bazıları var şeker gibi adamlar. bunların ortak özelliği yaşlı olmaları.

baldur2

genç ve orta yaş olanlar tam pezevenk. hemen hemen hepsi ama bazıları var şeker gibi adamlar, bunlar da yaşlı oluyor genelde zaten.

baldur2

Minibüs işi hakikatten de oldukça karlı bir iş. bazı yerlerde tekel gibiler. otobüsün saatlik ya da programsız olduğu yerlerde ise krallar. inanılmaz paralar dönüyor bu piyasada. bir minibüs hattının milyonlarca lira olduğunu da eklersek ne demek istediğimi daha iyi anlamış olursun.

hattın sahipleri bu ranttan olabildiğince kar elde etmek istiyorlar. bu adamlar bir şekilde köşe olmuşlar zamanında. trilyonluk adam sabah akşam direksiyon sallamayacağı için yerine kendisini kazıklamaya cesaret edemeyecek, hatta belki akıl edemeyecek birisini koyuyor direksiyona. yarım akıllı, korkak ve terbiyesiz adamlar tarafından kullanılıyor yani o minibüs. hal böyle olunca da ortada çirkin manzaralar oluşabiliyor.

o adam günlük 30 ya da 40 liraya çalışıyor günlük, hem de sigortasız. ortaya çirkefliğini koyarak ayakta aldığı her yolcu onun için ekstra bir kazanç. bir seferinde bir taksi şöförü ile konuşmuştum eski dolmuşçuymuş. kovulmuş ama bundan bin pişman, 4-5 sene önce günlük 20 liraya anlaşmış aracın sahibiyle ama o günde 200 lira alıyormuş. sonra evleneceğim ayağına 300 yapınca kovulmuş. 200 ne demek ya, günlük 200 lira. onun için ben bile ayakta yolcu alabilirdim yani.

son olarak, evet hepsi oldukça iğrenç insanlar. ama inan aralarında sıyrılanlar da var; www.eksisozluk.com

doktor sagbirakmayan

Tanıdığım hiç minibüsçü yok :)

commander64

tanıdığım minibüsçü yok ama minibüsçülerin default olarak kötü insanlar olması gibi bir genelleme mantıklı gelmiyor dolayısıyla, minibüs şoförlüğünün nasıl bir iş olduğunu düşünerek bu insanlar hakkında aşağı yukarı bir profile ulaşmaya çalışabiliriz.

belli bir eğitim ve beceri gerektirmez.
büyük ihtimalle çok karlı değildir.
yorucu ve yüksek stresli bir iştir. (tüm gün aynı rotada git-gel araç kullanmak, trafik)
kolay kolay zevk alınarak yapılacak, tatmin verecek bir iş değildir.

daha iyi iş seçenekleri olan bir insanın bu mesleği seçmeyeceğini var sayarak, minibüs şoförlerinin daha iyi bir işte çalışma imkanı bulunmayan insanlar olduğunu söylemek çok yanlış olmaz. yani büyük ihtimalle fazla vasfı olmayan biri olduğunu düşünebiliriz.
bu da, eğitim seviyesinin ya da kabiliyetlerin düşük olduğunu gösterir.
bu durumda, daha iyi bir seçeneği olmayan bu insanların çoğunun mutsuz olduğunu da düşünebiliriz.
hem mutsuz, hem düşünsel yetisi ve eğitimi çok gelişmemiş olan birinin, yüksek stresli bir işte çalışması söz konusu. bu insanın stresini yönetemiyor olması beklenen bir şeydir. stresini yönetemeyen insanlar çok kolay zararlı, tutarsız ya da saldırgan insanlara dönüşebilirler.

cereal killer

bi kere klasik muzik calan bi dolmusa bindim hayatimin donum noktasiydi.

pieta
1

mobil görünümden çık