bir yatirim araci olarak bunlar alinabilir mi? yani ev almak veya faize yatirmak yerine para bos durmasin calissin denilebilir mi?




 

babam öyle diyo hesabı hacı :)
babamın arkadaşları ev aldı kendi evinde oturdu oldu sonra 1 ev daha aldılar kiraya verdiler kira gelirleri oldu işte bunlar şimdi iki hadi olsun 3 ev sahibi oldular. babam ise o zamanlar gitti minibüs aldı. 2 yıl evvel minibüsün hattının tamamını sattık 800milyar etti. hesabını sen yap.
bir de diğer bakış açısından bakalım ( rakamlara değil de orana bak):
ev alırsın 100 milyar maddi olarak on sene sonra o ev on sene sonrasının 100 milyarıdır veya olsun 130 milyar hadi.
biz minibüsü aldık 180milyara 4 yılda 350milyar oldu aldığın aylık kira da cabası.
ha tabi ticaret birazda risk işidir tersi de olabilirdi.
babamın 35 yaşından beri bir kafasına göre takıldığını,
avrupa ve türkiyede her bir yana ayak bastığını,
yeme içme giyme gezme gibi şeylere acımadan para harcadığını belirtmek isterim.
kendileri şuan 50 yaşında sağlıklı ve huzurludur.
babamın yeni yatırım öngörüsü ise tekirdağ merkez minibüs plakalarıdır.
kendileri gidip araştırmış piyasayı yoklamıştır.

seyduna6687

Taksi'yi bilemem ama metro ve raylı sistemler ile minibüslerin ömrü çok uzun görünmüyor.

bilan

genel olarak emlak piyasasını bilmem de, bizim evi 8 sene önce aldık, aldığımızın 5 katına yakın değerde satabiliyoruz. öyle kurtköy falan gibi bir anda değerlenen bir yer değil hep merkez olan bir yer. hadi biz çok ucuza aldık desek yine de en az 3 kat değerlenmiştir. emlak her zaman değerlenir.

bunun yanında herkes taksi plakasına iyi yatırım gözüyle bakar. hem sürekli getirisi var hem de sattın mı değeri yükselmiş olur illaki.

r_u_h

evet valla cok buyuk yatirim tabi ama biz ayrik ayrik birikimleri degerlendirmek yerine boyle bir ise girissek dedim ailecek, genel olarak iyi kazaniyoruz, parca pincik harcaniyor. ev araba var zaten. ama minibus olayi daha riskliymis bilmiyodum ben. bu arada ankara hakkinda bilgisi olan var mi? hani gokcek daha degisik baskan ya?

mavicorap

o paraya iyi bir yerde (nişantaşı, bağdat cad. vb.) bir veya 2 dükkan veya ofis alıp kiraya verilerek daha fazla para kazanılabilir bence. ama bu işlerden anlamak lazım biraz.

merhum
1

mobil görünümden çık