[q]
(3) 

Kiraya zam

Dynamole #437950
Şimdi bizim normal bir evimiz var ve kirada bulunuyor. Kirası da 750 liraydı ve 1 senelik sözleşme vardı. O sözleşme bu ay bitti, zam yapmam gerekir mi? Gerekirse yüzde kaç olmalı bu zam? Kafama göre yapabilir miyim, mesela 50 tl yapsam olur mu? Neye göre yapılıyor lan bu zam?




 

genelde %10 civarında bir zam olur zaten, tamamen ev sahibinin ve kiracının arasında bir durum. sen istersen dersin ki 900 lira yaptım kardeşim işine gelmiyorsa çık. ama genelde kiracıyı tutmak için insaflı bir zam yapılır ki sizin durumunuzda da 50 tl oldukça uygun hatta insaflı bir zam.

aybbub

bence zama ihtiyacınız yoksa yapmayın, sonuçta adam evinizden çıksa hem depozitoyu alacak sizden hem de eviniz 15-20 gün boş kalacak ve o süreçte kira gelirinden de olacaksınız, yani 50 lira için 1 seneden fazla kira gelirinden olacak duruma düşebilirsiniz.

saiko

iyi kiraci bulmak da zor istir. kiracidan da memnunsaniz bence yapmayin. illa yapayim diyorsaniz 800 den fazlasi olmaz.

not: yuh ulan kiraya bak bu arada. alinmayin siz, piyasa oyledir sonucta da cok ulan. nasil veriyorsunuz sasiriyorum cogu zaman. ben su an bogaza bakiyorum ayagimi uzattigim yerden ve 370 lira kira veriyorum. kacin abicim istanbul'dan. manyak misiniz ne isiniz var

Jaaaccckk
1

mobil görünümden çık