beyler bayanlar sevgili duyuruculaar! yavaş yavaş tercih dönemine yaklaşırken, tercih dönemi buranın coşacağını bildiğimden erken kalkan yol alır hesabı sorumu sorayım dedim! aşağıda sıralayacağım üniversiteler benim kesinlikle yerleşebileceğim ve hepsi tamamen olmasa da aklıma yatan bölümler diyebilirim. sizin seçiminiz ne olurdu mesela nokta atışıyla gidebilecek olsanız? isteyen nedenini de yazsın, hatta yazarsa çok acayip müteşekkir olurum öyle yani.

Boğaziçi Üniversitesi-Turizm İşletmeciliği

Galatasaray Üniversitesi-Felsefe

Aydın Üniversitesi-Hukuk

Bilgi Üniversitesi-Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik

İstanbul Üniversitesi-Siyasal

Marmara Üniversitesi-Siyasal (ing)

şimdiden teşekkürlerden bir demeet!

 

Galatasaray Üniversitesi-Felsefe - platonik aşkımın okulu çünkü
öyle olmasa idi
Aydın Üniversitesi-Hukuk seçerdim çünkü aralarındaki en geçerli meslek hukuk.

lunedor

1 aydin hukuk
2 marmara siyasal

madman

üniversiteden önce bölüm önemli..yani hangi mesleği seçeceğin..
kendini avukat olarak görebiliyorsan, cilt cilt kanunu okurum, sıkılmam diyorsan hukuk seçebilirsin. bitirip stajını da yaptığında nur topu gibi avukat oluyorsun.

ama diğer bölümlerde özellikle felsefe mezunları için net bir çalışma alanı yok. ha iyi fransızcan olur (2 sene hazırlığı var) o ayrı. öğrencilik güzel geçer. o kadar.
bence uzun vadeli düşün kesinlikle.

su olsam ates olsam

Psikoloji niye yok?! Ben bunların arasından hukuk yazar, diğerlerinden gönlümün çektiğini de açıktan okur 2 üniversite mezunu olurdum.

terelelli

Bilgi Üniversitesi-Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik
derdim ben. bilgi üniversitesini çok beğeniyorum, nerde işinin ehli bi adam görsem bilgi öğretim üyesi çıkıyor.

hjarteblod

bunlardan ziyade senin kişisel ilgin önemli
birbirinden farklı bölümler
mesela kpss çalışıp devlet de memur olmak ister misin
ya da özel sektörde satış pazarlama vs mi yapmak istersin

sadece şunu söyleyeyim eğer özel okulda okumak seni zorlamayacaksa ve
ticaret vs tarzı konulara ilgin avrsa bilgiyi tavsiye ederim iyi bir çevren de olur

seyyar satıcı

kpssden ve devlet memuru olma fikrinden nefret ediyorum. ha dışişleri bakanlığı gel gölgoş canım benim derse amenna. aslında türkiyede kalmak istemiyorum ama tabii bu çok uç bir düşünce.

golgem var iyi ki golgem var

Hukuk okuyup avukat olabilirsin ama ne avukatı olacağın önemli. Uluslararası şirketlerde, hukuk şirketlerinde kariyer filan hedefliyorsan o üniversite ile olmaz. hatta ben bir avukat tutacak olsam bahsi geçen üniversiteden mezun olanı tercih etmem. neyse, tabi herkesin kendi seçimi...

Siyasal'ın da Ankara'da okunanı daha bir makbul. Devlette çalışmayı düşünmüyorsan pek bir anlamı kalmıyor.

Şahsen yazdığın bölümleri pek beğenmedim, kendin ne olmak istiyorsun bunu bir kafanda tart kararını ona göre ver. fakat başka seçenekleri de araştır.

B

bilan

gs felsefe oku. bırden cok farklı ıs yaparsın. o okulun etıketıyle kafana esen herseyi yaparsın ıletısım yanın gucluyse tabı.

fenerliyim ama feneri delgado
1

mobil görünümden çık