Arkadaşlar beş senedir ödedigim yapı kredinin bireysel emeklilik programına şu an aylık 120 lira ödüyorum. On sene sonunda toplu para alınabiliyormuş sanıyorum. Ya da maaş bağlanabiliniyormuş. Şimdi merak ettiğim şunlar. Böyle bir işe giriştim üye oldum ama on yıl sonra bugünün parasıyla ne kadar posta alabilirim bilmiyorum, öncelikle bunu merak ediyorum. Diğeri de on yıl sonra maaş istesem bu verdiğim paraya karşılık ne kadar maaş verirler? Teşekkürler bankacı arkadaşlar..




 

ee onu sen bilecen panpa ne kadar faiz verdiler, ne kadar fon kesintisi yapıyorlar, 10 yıldan önce çekince ne kadar kesinti yapıyorlar, her ay ne kadar yatırdın zart zurt. gördüğün üzere milyon tane şey var. bunları bize değil sana o emekliliği başlatan adama yani şirketin elemanına soracaksın.

ayiadam

Zengin olmak üzeresin dostum. haber.gazetevatan.com

İkincil olarak, bireysel emeklilik fonunu sana vaadedilen faizin dışında risksiz yatırım enstrümanlarında da değerlendirebilirsin. Doğru yatırım araçlarını seçerek getirini arttırabilirsin. Akılcı davranırsan 10 sene sonra işinden istifa ettirecek derecede maaşın bile olabilir.

doktor sagbirakmayan

Hangi fonda ise ona göre değisir zarar etmen de bir olasılık. İcerde olusan paraya göre maas degisir ancak 10 yıl sonra emekli ma diye birsey yok 10 yıl ve 56 yası doldurman lazım.

drip nick i zaten kullanilmakta
1

mobil görünümden çık