sb




 

hp pavilion'um var -nam-ı diğer soba- oturduğum yerin hemen yakınında bir servisi vardı, dedim işte böyle böyle fanını temizletmek istiyorum diye, biz pavilion serisine destek vermiyoruz, temizleriz ama garantiden çıkar dediler.

kendi servisleri yapınca bile garantiden çıkıyorsa, kesin çıkar kendiniz yaparsanız. ki ben öyle yaptım.

i was me but now he s gone

bozulur. hatta bazılarında açıldığını anlama mekanizmasi oluyor.

ermanen

ben laptopu komple açıp temizlemiştim işlemci fanının macununa kadar değişmiştim. aradan bi süre geçip tekrar kirlenince servise götürdüm garantisi bitmeden bi de onlar temizlesin diye. açıp komple temizlediler hiçbi şey demediler.

marka: toshiba

leadri

teorikte evet, pratikte servisle alakalı bir durum, genelde bir etiket veya vidalar üzerinde bir sistemle anlaşılıyor açılıp açılmadığı.

@leadri toshiba süper bir marka olmasına rağmen türkiye'deki servisleri kendilerinden bihaber yani normal fark etmemeleri :)

lunedor

makine ıslık çalıyor resmen birhaftadır. boşuboşuna buzdolabımın günahını aldım hatta ondan geliyor diye. sonra farkettim ki güç seçeneğini değiştirince fan çalışmasına bağlı olarak ses azalıp artıyor.
servise gitme şansımda yok yakın zamanda. Bilemedim netsem. sanırım bekleyeceğim.

peki bir soru daha, süpürgenin en düşük modunda, pc kapalıyken havalandırma deliklerinden çektirsem dışarıdan, o zaman içeride sakatlık olur mu , kırarm mıyım pervanenin bıçaklarını.(adını bilemedim bıçak dedim.)

bach birdir

çeken değil de üfleyen süpürge daha çok işine yarar.
bir sorun olmaz dışarıdan kullanırsan.

baldur2

üfleyen süpürge bulman zor olursa saç kurutma makinası iş görür ama soğukta üfleme yapsın kızartma işlemciyi filan.

lunedor

aslında benim taktiğim soğukta en güçlüde saç kurutma makinasıyla üfletip sonra elektrik süpürgesiyle çekmek. işe yarıyor bir miktar.

lunedor

açıp garantisini bozmak yemedi, bende havalandırma deliklerinden elektrik süpürgesiyle güzelce çektirdim.
ıslık sesi şimdilik kesildi, yani günü kurtardık, ama umarım kısa zamanda tekrar ortaya çıkmaz.

Bunun yanısıra saç kurutma makinesinin soğuk kısmı olayını ben de kullanırdım eskiden. Ancak bir bilgisayarcı arkadaşım, elektronik devreye iyon yüklü hava yolladığımı bunun alet için sağlıklı olmadığını söylediydi. O zamandan beridir yapmıyorum. Hatta bu arkadaşım biraz sıyırık olduğundan, kafasına da saç kurutma makinesi kullanmıyor, duştan çıkınca. Ama ben güvendim, bir bildiği vardır diyorum.

bach birdir

iyon yüklü hava vuhuuu bunca yıllık elektrik mühendisiyim saç kurutma makinesinin bu özelliğini keşfetmemiştim hiç:)
onun zararı yok değil de bu zarar tozu içeride dağıtması aslında, fandan kopan iletken bir kircik bir yola filan denk gelir kısa devre yapar diye önerilmiyor ama süpürge ile çekilirse sonradan gayet güzel temizleniyor.

lunedor
1

mobil görünümden çık