nasıl bir acıdır bu ya:/

önceki gün hafiften zonklamaya başladı. tırnak kenarındaki eti kopardım herhalde dedim üstünde durmadım. (ama sonraları fark ettim ki; hiç bir şey koparmadım ya da tırnağımı kötü falan kesmedim) ama dün gece iyice zonklamaya başladı ve uyutmadı.

gece bactroban buldum ondan sürdüm. iş yerine gelince de teramisin bulduk onu sürdük. bugün daha da ilerledi acısı. klavyede tuşlara basamıyorum o derece yani.

çabuk çözüm olarak sıcak soğan sarmayı söylediler. ama soğanı direk ateşin üzerinde mi pişireceğim yoksa bir kap içinde mi pişireceğim orasını bilmiyorum.

soğanın nasıl kullanıldığını bilenlerden yardım reca ediyorum.

 

Bildiğin sabundan birkaç ince dilim keseceksin. Tavaya biraz soğan doğrayıp kestiğin sabun parçalarıyla beraber kavuracaksın. Sabun ereyip soğanla beraber merhem kıvamına geliyor. Merhemi parmağın üzerine bolca sürüp, gazlı bezle sarıyorsun. O şekilde bekletiyorsun. İltihabı alıyor.

zombi

ne soğanı hocam yav. sabah terramisin, akşam bactroban'a devam. eğer iltihap tutarsa antibiyotik lazım.

fayfim

oha. doktora git lan. bu ne abi yemek tarifi gibi soğandır kulak memesidir?

gkhncnzdgn

annemde olmuştu. doktor kapkara bir merhem yazmıştı. işe yarıyordu diye hatırlıyorum ama adını hatırlayamadım ilacın.

transparent layer

@transparent layer

ichtiyol onun adı.

fayfim

eczacıya "kara merhem" de o anlar zaten. ismini unuttum. 1-2 güne geçerir.

merhum

sözlükte de kara merhemden bahsedilmiş. onu şimdi eczaneden istedim.

ama soğanı da küçümsemeyin baylar/bayanlar, soğanın antibiyotik etkisinden dolayı öyle bir uygulama var. ben çocukken çevremde yapılıyordu hatırlıyorum.

tüm cevaplar için teşekkürler..

holy diver

kara merhemden uzak dur hocam
bir tanıdığın ayağı son anda kurtarıldı kesilmekten o kara merhem yüzünden
bir doktora gitmeyi deneyin bence..

sli

@sli,

eczacıya bactroban ve teramisin sürdüğümü başka bir şey gerekli mi diye sordum. o da önce kara merhem kullanıp daha sonra backtroban ile devam etmemi söyledi?

hay allah şimdi kime inanacağız peki? benimki daha yeni iltihap oluşturma aşamasında, dün gece başladı zonklamaya. belki bahsettiğin örnek ileri derecede idi ve yanlış zamanda kullanılmış olabilir mi?

holy diver

hocam ben doktorum. terramisin artı bactroban yeterlidir. yeşil büyük şişlik yani iltihap olursa ağızdan antibiyotik gerekir.

fayfim

@fayfim,

kara merhem geldi bile;) ne diyorsun o zaman onu hiç kullanmayayım ve bactroban ile teramisin'e mi devam edeyim?

peki kullanım şekilleri nasıl olacak, ikisini üst üste mi süreceğim, günde kaç kere süreyim?

holy diver

eheh soğan demişsin ben eline lokum bağlayanı da görmüştüm o aklıma geldi. neyse soğana saygımız sonsuz ama iltihap için kara merhem ardından bactroban ya da terramisine devam etmek yeterli olur. ikisi de antibiyotik zaten biriyle devam etsen yeter. sabah birini akşam birini sürebilirsin ama ille ikisini de kullancam diyorsan.

merena
1

mobil görünümden çık