samsung syncmaster 2033 modelinde lcd ikinci el monitör buldum. 150tl. sanırım modeli biraz eski. satan kişi 2 yıl kullanmış. kullanıcı yorumlarını okudum iyi yönde çoğu. 20 inch miş, renkleri güzel gösteriyormuş, geniş ekranmış.

bu zamana kadar tüplü monitör kullandım :) en son geçen yıl ikinci el tüplü monitör aldım. tam 1 yıl oldu, ekran boyutu ayarlanmıyor, herşeyi olduğundan büyük gösteriyor, monitörün arkasından cızırdamalar geliyor. işi bitti bitecek. son kullandığımdan önceki monitörü de ikinci el almıştım yine tüplüydü. 1.5 yıl kullandım. kablosunda sorun çıkmıştı, renkleri iyi göstermiyordu, tamamen kırmızı, tamamen mavi gösteriyordu.

kimi güvenilir satıcılara baktığımda 5-6 yıllık lcd monitörünü satıyor, ölü pikseli, renk sorununun bulunmadığını söylüyordu.
acaba lcd monitörler tüplülere göre daha mı dayanıklı?

***esas sorum şu: bahsettiğim monitörü alırsam en fazla 1.5-2 yıl mı kullanabilirim? paramın boşa gitmesini istemiyorum, ama 20 inch bir monitörü sıfır almam demek bütçemin 2 katına çıkmam demek. kararsız kaldım.

 

deneyip te alabiliyorsanız alın. sıfır alsanız da ölü piksel de değiştirme imkanı olmuyor. bakarsınız en azndan varsa ölü piksel almıyorum der çıkarsınız. lcd' nin ömrü 50.000 saattir. 2 yıllık ise uzun süre yeter size.
selamlar.

ohtararan

nasıl kullanıldığını bilemeyeceğiniz birisi ise riskli. Kendimden örnek vereyim. yıldır muhteşem çalışan bir samsung 2253 monitörüm vardı. Hiçbir sıkıntı yaratmadı. Ama insan gibi kullanmadım; ki bu pis kullanmak falan değil. Tertemiz de kullandım allah için ama sürekli açıktı mesela. 7/24 neredeyse...

sonra geçen ay tak diye gitti görüntü. hiçbir sorun da yoktu. Tamirci de direkt "bunu sürekli açık bırakmışsın" dedi mesela. O sorun olmadan satmaya kalksaydım, atıyorum bir hafta öncesinde, satarken "hiçbir sorunu yoktur, tertemiz." derdim.

ki bunu söylerken de kesinlikle kandırma amacı gütmezdim. Cidden tertemizdi alet. Ama satsaydım ve adam alsaydı, bir hafta sonra patlardı elinde mesela..

Kısaca, özellikle bu lcd monitörlerde, kullanım ömrü önemli. Gelen voltaj değerlerinin dengesinden tutun, toplamda ne kadar açık kaldığına kadar çok etken var.

Esas sorunun cevabına gelince, bence 2 yıl bile iyimser. zaten 2 yıldır kullanılan monitör için...

xenderoth
1

mobil görünümden çık