
Gümrükler için dikkat etmeniz gereken 10'luk Euro banknotları ve karton sigara.
Rüşvet için büyük banknotlar gitmemiş olur, sigara da hemen hemen tüm gümrük görevlilerinin hayır demediği bir 'bahşiş' türü..


bahşiş allahın emri diyorsunuz yani :))


Maalesef.
Her ülkenin memurları bizimkiler kadar namuslu yetiştirilmiyor ne yazık ki..


Bir de aklıma geldi. Teyzemler Belçika'dan gelirken ilaçları için mutlaka reçete taşıyorlardı problem olmaması için. Ama tabii oralarda reçetesiz ilaç diye bir şey de pek yok. Çıkışta yanınızdaki ilaçlar için reçete almayı düşünebilirsiniz.


biz makedonyadan araç kiralayıp gezdik balkanları. sınır geçişlerince yanımızda bir şey var mı yok mu sormadılar, gümrükçüleri görmedik bile.


ilaçlar için reçete çok önemli bir ayrıntı, teşekkürler


bulgaristan'dan uzak durun! arabayı çalıp sonra 3-5 bin euro para için sizi cebinizden arayabilirler. özellikle yabancı plakalı ve iyi araçları takip ediyorlarmış. bizim patron bu şekilde passat kaptırdı. bir de kaskonuz varsa hangi ülkede ne kadar ödüyorlar araştırmakta fayda var. örneğin bulgaristan riskli olduğu için kasko bedelinin %70'i ödeniyor.
orange coffee'nin dediği gibi araba kiralayıp gezmek daha mantıklı. ama o da full kaskolu olsun.


passatı nasıl çaldırmış biraz ayrıntı verebilirr misin?yani olay nasıl işliyor?


arabayı kumandayla açarken bir cihazla şifreyi çözüyorlar ve gündüz vakti arabayı yol üstünden götüyorlar. sonra patronu cebinden arıyorlar direk. 3-5 bin euro (rakamı tam hatırlamıyorum) getir arabanı verelim diyorlar. patron para için gelen adamı yakalattı ama canını zor kurtardı. adamı da rüşvetle salmışlardır muhtemelen. bu arada passat gitti. sigorta poliçe bedelinin %70'ini ödedi.


anladım.peki arabayı kumanda yerine manual olarak kapıları anahtarla açıp kapasak ve otoparka park etsek sorun çıkar mı acaba?


orasını bilemiycem. risk size ait. ama böyle sağlam bi teşiklat varken arabayı götüreceklerse çekiciyle bile götürebilirler.


eyvallah.teşekkürler.
