[q]
(7) 

Lens



Lens yazdırdım ve ilk defa kullanıcam. Az önce gözlükçüye uğradım, gözümde astigmat olmasına rağmen astigmatsız lens almam gerektiğini söyledi. Niye astigmatsız alıyorum?




 

bana da aynısını yapmıştı doktor sanırım astigmatınız düşük olduğu içindir. Yoksa daha da pahalı oluyor astigmatta olunca lenslerde

mandy moore

astimatım var 10 senedir astimatsız kullanıyorum. bir şey kaybetmiyorsun merak etme.

kutup cizgisinde ask

gözlükçü ne bilirmiş? doktor'un açıklaması lağzım gerekmez mi böyle şeyleri?
bende de astigmat var ve bana da astigmatsız almam gerektiğini söylemişti doktor.
benim gözlerde, miyopi alıp başını taaa çin'e kadar gittiği için astigmat olmuyormuş o kadar büyük dereceli lenslerde.
gerçi, şimdi bunları yazarken, reçeteden gözüme ilişti de, senin derecelerin hiçte ileri değil.

pangea

astigmatın 0,75'ten büyükse torik veriyorlar.

baldur2

Optisyen bana Acuvue oasys önerdi. Şuradan baktığımda ise(www.lensmarket.com) oasys için Bc=8.4 yazıyor. Benim gözler ise 8.7 ve 8.9. Bu önemli bir şey mi?

trinitrotoluen

valla gözlükçü genelde anlıyor o işlerden ve biliyor çünkü bakkal değil o adamlar optisyen. doktor raporu sadece senin gözünün durumunu gösterir, optik çözümler gözlükçünün işidir. sen dinle gözlükçüyü (eğer sağlam bir adamsa tabi).

yakuza123

8.4 olan gözün çapıdır.

astigmatsız lens neymiş? merak ettim. miyop gözler için mi lens verilecek?

naturelist
1

mobil görünümden çık