günlük hayatta her 10 vatandaşın 7'sinin yaşadığı bu durumu yaşamaktayım.
defalarca salto atarak zemine serbest dalış yapmasına rağmen yaşamını sürdüren telefon bey, 3 gün önce 40 cm kadar bir mesafeden düşüp son günlerimi sinir içinde geçirmeme vesile oldu.

telefonun dokunmatik ekranına sol üst köşesinden bastırınca çalışıyor %80 oranında. içini açtım, 2 çeşit işlemci var gözüküyor, bastırdığım yer bunlardan birine denk geliyor.
bir de kondansatör gibi birşey var, dışında kahverengi bir sıvı kalıntısı vardı. üstündeki etiketi alınca bir adet delik gördüm ve içinde kahverengi sümük kıvamında bir yapı var idi.

eldeki veriler bunlar, ne olmuş olabilir? nasıl bir çözüm uygulanabilir?

 

pekmezi akmış onun, artık işe yaramaz.

yalnux

muhtemelen tamirciye götür fikrini beğenmeyeceksniz, ben de beğenmezdim.

teknik olarak ne yapılabilir bilmiyorum ama köşesine bastırınca çalışıyorsa oraya bakı uygulayacak şekilde bir bant yapıştırabilirsiniz.

bant olmaz diyorsan benim yapacağım bir başka şey de kapak ile o işlemcilerin olduğu yere çok hafif bi tümsek koymak olurdu, kağıt gibi. kapağını kapattığım zaman oraya baskı yapsın da çalışsın diye düşünürek. ama teknik olarak bir zararı olur mu bilemem. hoş, zaten arkadaşın belirttiği pekmezi akmış. çok bi sorun olmasa gerek.

dahinnotha
1

mobil görünümden çık