selamlar,

zararları yüzünden uzun bir zamandır kulak çubuğu kullanmıyorum, kulak kirlerinin (kir de değil ya, neyse) kendi kendine atılması taraftarıyım. bu olaya geç yaşta başlasam da çok negatif etkisi olmayacağı taraftarıyım...

ancak bazen kulağımın için inanılmaz kaşınıyor bir anda ve kendimi alamıyor ve zararlı olduğunu bile bile serçe parmağımı daldırıyorum ister istemez. bu hissiyattan kurtulmanın bir yolu var mıdır? aynı şekilde kulak çubuğu kullanmayan çoğu arkadaşımda bu his oluşmuyormuş. acaba ben bu olaya geç başladım diye mi böyle oluyor? yoksa kulağımın yapısı da etkiliyor olabilir mi? ya da başka ne olabilir? farklı bir yöntem önermek isteyen var mı?

 

kaşıntıyı önlemek için kulak pamuğunu hafif alkole batırıp sadece kulak kepçesini temizlemek şartıyla yapabilirsin hafif içeri girebilrisin ama fazla girme

whitegold

valla ben alkole değil gliserine batırıp öyle kurcalıyorum..gittiği yere kadar da sokuyorum..bi zararını görmedim şimdiye kadar.

izole

gliserin yumuşatır kaşıntı önlemez

whitegold

anahtarla yardir gitsin.

madman

ben kulak çöpüyle değil de ıslak mendille parmağımın yettiği kadar temizliyorum. kaşıntı kalmıyor sonra. tabii alışması da lazım kulağın.

yarey
1

mobil görünümden çık