www.youtube.com

Şu videonun 04:39'unda bir kaza var. Sizce kim hatalı bu kazada? 8 üzerinden dağıtsanız kime kaç verirsiniz?

Şimdiden teşekkürler

 

8/8 motorcu hatalı diyorum. Tamamen amatör yorumum.

geven kafa

Araçtaki sürücü sinyal veriyor, hızını azaltıyor, gitmesi gereken şeritten olması gerektiği gibi dönüş yapıyor.

Motorsiklet sürücüsü olması gereken şeritte değil, sinyal veren sürücüyü dikkate almıyor, kaza değil, çarpışma testi bu, kasıtlı yapmış nerdeyse.

Araçtaki sürücünün bir hatası olmadığından, 8/8 motor kusurlu olur.

Edit: Araçtaki sürücü aynasını kontrol edip, motorsikleti farketmiştir, yalnız dönüş yapması için izin vereceğini, yavaşlayıp sağa geçeceğini düşünmüştür, ki öyle olması gerekiyor, sollama yapıyorsan dikkatli olacaksın, 2 arabayı birden sollamaya çalışıyor bu, zaten başlıca bir hata.

disfircasiyimben

bana araba daha hatalı gibi geldi. ama motorcunun hızı da önemli. araba sinyal vermiş ama sol trafik bitene kadar beklemesi lazım. motorcu yaklaşınca da birden dönmüş. görmemiş sanki... o ülkenin trafik kuralları da önemli bu arada.

edit: bu arada yol gidiş geliş heralde. düz çizgide motorun sollamaması lazım ama kesikli çizginin tam başlangıcında olmuş olay. motor araba yavaşlayınca bekleyeceğini sanıp hızlanmış ve sollamak istemiş sanırım..

olay biraz ayrıntılı aslında. motor daha hatalı çıkabilir..

ermanen

kesikli çizgi sadece sola dönüş için var sanırım, devamında düz çizgi var gibi. otomobilin sürücüsü aynaya bakmamış olabilir, baksa da görmemiş olabilir. yine de düz çizgide sollamaya çıktığı için motor suçlu bence.

infernal majesty

ikisinde de hata var. trafikte motorcuya saygı göstermeyenler kendini belli etmiş.
arabanın aynasına bakıp gelen araca göre dönmesi gerekirdi. motorunda sinyali dikkate alıp yavaşlaması gerekirdi ama kendisini bekleyeceğini düşünerek geçmeye çalışmış olabilir, aslında araba sola geçince yavaşlayıp sağa kırmak için yeterli zamanı vardı ya heyecan yapmış ya da acemilik varmış. sol şeritten geleni aynadan göremiyorsa ya ayna ayarı kötüdür ya da gözü ehliyet alamayacak kadar bozuktur.
kamerayla araba çekildiğine göre muhtemelen arabadaki ilk sürüşünü falan yapıyor, anneside çekim yapıyor.

r_u_h

elbette araba hatalı. ancak motorsiklet şehiriçi hız sınırlarının üzerinde ancak bu tali kusur olarak geçerli biz de. yani yola giren veya çıkan asıl önlemi almak zorunda olan sürücüdür.

ground

düz çizgi olmasa araba 8/8 hatalı derdim de, motor düz çizgi varken karşı şeritte giderek baştan kaybediyor bence. ki önündeki arabanın yaptığı hamlelere (yavaşlama, sinyal) göre hızını ve yerini de ayarlamalıydı. ha arabanın da her türlü gelen birisi var mı bakması gerekirdi ama hatanın çoğu motorda bana göre.

orange coffee

bence araba hatalı. adam sinyal verip dönüyor, aynaları kullanmadan. bir de motor önceliklidir benim bildiğim-gördüyse de onu beklemesi lazım. (uyduruyor olabilirim ama ben öyle yapıyorum)
ama trafik kanununa göre motor hatalı çıkar.

cocodancer
1

mobil görünümden çık