
kına saç diplerini tıkar, saç derisine ve saçlara zarar verir (diye okumuştum).


Ben de yapan bir tanıdığımdan ''Saçımı besletiyor, canlandırıyor.'' diye duymuştum. Gerçekten de saçları parlak ve gür görünüyordu. Koyu kahve olan saçı siyah olmuştu.


kına iyidir hoştur da, gerçek kına nereden bulacaksın, bu bir. ikincisi de kınadan dönüş zordur. üzerine boya yaptıramazsın, falan. bitkisel boya deneyebilirsin sanki.


google a "kına saça zarar verir mi" yazınca, karşıma ilk çıkan şey "kına saça zarar verir boya ise besler" yazısı çıktı. hakikaten kafanı tıkıyorsa kötü çünkü saç diplerine hava ulaşmazsa kel bile kalırsın. tabi kınadan kel kalanı görmedim hiç o ayrı.


en iyisi saçına boya ya da benzeri maddeler sürme.
ben pek pişmanım.


bakımını güzel yaptıktan sonra boya hiç de bir şey yapmıyor saça. tabi kalkıp sapsarı boyatmayacaksan. şu an saçlarım koyu bir bakır renkte, daha dün boyadım ve herkes "saçların nasıl bu kadar düzgün o zaman" diye şaşırıyor. yapmayı bilmediğimiz en önemli şey saç kremi veya durulanmayan kremleri saç diplerine de sürmek. aynı kınanın yaptığı iddia edildiği gibi saç diplerini tıkıyor o kremler. sadece saç uçlarına sürmek gerek. ayrıca saçlarını açınca fazla ellememek lazım ki zırt pırt yağlanmasın, her gün yıkamamak lazım ki kuruyup daha da fazla yağlanmasın. arada maske yapmak lazım beslensin (bu eğer mıymıntı bir tipseniz ve yemek seçiyorsanız önemli), ama yemek seçen bir insan değilseniz, vitaminlerinizi minerallerinizi yeterli derecede alıyorsanız zaten saç kendi kendini düzeltiyor.
saç boyası olarak bitkisel falan değil, gayet ucuza satılan selective'i kullanıyorum. loreal'e göre daha memnunum bundan. kınanın değişik renkli olanları doğal kına değil bildiğim kadarıyla, standart kına rengini ise isteyeceğinizi zannetmiyorum. beğenmezseniz üstüne boya genelde tutmuyor bir de.
