selamlar,

başlıktaki 6 kelimeyle bir kompozisyon oluşturacak olursam:

ben şimdi bir spor salonuna yazıldım. ilk amacım kardio, sonra da vücuduma şekil vermek. son 10 yıldır yürüyüş dışında hiç spor yapmadım ve şimdi başlayınca aklımda hiçbirşey kalmadığını farkettim. internette bakındım ama hep evde aletsiz spor programları var. hangi kaslar hangi aralıklarla ne yoğunlukta çalıştırılır, hangi aletlerde çalıştırmak uygundur, bunları merak ediyorum. spor salonundaki hocalar kişiye özel program oluşturmuyorlar (yani aslında oluşturuyorlar da ekstra ücretli, ne gerek var). dolayısı ile sıfır bilgimle kendime program oluşturabilmek için önce bilinçlenmem gerekiyor anladığım kadarıyla. işte tam da bu konuda kaynak arıyorum spor salonunda faydalanabileceğim cinsten.

google amca sağolsun kardio hakkında salak salak sitelere yönlendiriyor, keza bir de üstüne yağlı vücut galiştirme forumlarına beni bırakıp vur dedim mi öldürüyor.

sizin de faydalandığınız kaynaklar varsa güzel, işin gerçekten mantığını, bilinçli bir şekilde anlatan, öğreten, yol gösteren site (forum gibi değil de, direkt site arıyorum, forumlarda kayboluyor insan) arıyorum. kardioyu, aletli çalışmaları nasıl, ne kadar sıklıkla ve yoğunlukla yapmam gerektiğini kavramam lazım.

herşey sağlık için, valla, havalar da ısındı, yaz da geliyo. sağlıklı olalım. dedeeee, dedeciiim!

 

uzmantv'de çalıştırmak istenen bölgeleri ararsanız oldukça güzel videolar var anlatımlı. ayrıca iphone veya android için size göre program yapacak programlar da var ve fena değiller.

lunedor

lunedor program isimlerinden (android, iphone farketmez) bildiklerini sıralayabilirsen de güzel olur.

loveinaflipbook

çok var da aklıma gelen tek program var bildiğim ve işine yarayacak, "Workout Trainer" android için belki elma'da da vardır.

lunedor

İşine karışmak gibi olmasın da, sana daha önce de söylemiştim, body building gibi şehir efsanesiyle dolu bir konuda asla tek bir kişiye güvememeli. O açıdan site değil forum tavsiye ederim. Sitede tek bir görüş vardır, forumda ise öne sürülen bir görüş hemen yanlışlanabilir.

Denebilir ki işi çok iyi bilen birinin açtığı bir sitede sıkıntı yaşanmayacaktır. Kişisel tecrübelerim maalesef aksini söylüyor. Çok bilgili görünen hatta çok bilgili olan kişilerin bile kritik denebilecek bilgi eksikleri çıkabiliyor çoğu zaman.

www.bodyforumtr.com

Buradaki ilk ay programı çok etkili. Hareketlerin yapılışını başlıkta bulamasan bile youtubeda zilyon tane video bulabilirsin. Şahsen tecrübe ettim, iyi programdır. Buna 2-3 de karın hareketi eklemen gerekecek yalnız. Ben bu programa başlamanı, o esnada da bilgilerini arttırmanı öneririm. Aklıma takılan her bilgiyi ayrı ayrı aradığım için belirli bir site öneremeyeceğim maalesef.

Edit: Öhm, şey, ekşi duyuru diye de bir site var tabii. Buradan sorsana dostum aslında, elimizden geldiği kadar yardımcı oluruz.

terelelli
1

mobil görünümden çık