[q]
(6) 

nikon d70s

invicta #417720
evet gençler,

nikon d70s ikinci eli ne kadardır, alsam nasıl olur, tatmin eder mi?

teşekkürler.

 

500-600 tl ye body bulunur. kaç bin shutter'dadır bilinmez.
tatmin meselesi kullanım amacına bağlı.
eğer eğer çektiklerinize baskı almayacak, monitörden bakacaksanız tatmin etmez.
1980x1080 çözünürlük artık standart ve çok çok iyi koşullar haricinde çekilen fotoğraflar haricindeki çekimlerde 14mp altı yetmemekte.
onun haricinde her türlü iş görür.

thebug

1920x1080 tabir edilen fullhd görüntü 5mp eder, 46" full hd bir televizyonda, telefonun 5mp kamerası ile çekilen fotoğrafları bile gayetle net bir şekilde görürsünüz.

d70s' e gelince iyi bir gövdedir zamanına göre, halen kullanıp memnun olanlar da var, ancak artık eskimiştir, lastikleri gevşemeye, sensör dingildemeye başlamış olabilir. ancak güzel bakanlar da yok değil tabii, alırken iyi bir kurcalamak gerekir. başka makinelere de yönelmek te fayda olabilir bütçeye göre.
selamlar.

ohtararan

@thebug piksel dediğin nedir ki, işin zevk tarafındayım ben. ara güler kaç megapiksel kullanıyor sence:)

invicta

her makinenin algılayıcı boyu ve işlevine oranlı olarak karşılayabileceği piksel sayıları vardır. yüksek piksel değerleri "bir şekilde yedirir satarız" diyerek satılan çok ünlü modellerde bile hobi kullanıcılarını pek etkilemeyecek ancak para kazanmak için yapılan işlerde kabul edilemeyecek sorunlara sebebiyet veriyorlar. tamamen mal satma amaçlı.

ara gülere gelince, analog makinelerde de malumunuz şimdiki gibi 35mm, orta format ve büyük format var. böyle fotoğrafçıların tek makine kullandığını düşünmek hata olur. stüdyo bir orta format mamiya veya hasselblad muhakkak var iken (20-30mp ortalama) gezi diğer çekimler için 35mm slr kullanıldığını düşünmek doğru olur (agrandizör ve labaratuar taramaları ile ortalama 12mp, günlük kullanım tarayıcıları ile 5-6mp ortalama). büyük fotmata girmiyorum bile, manzara ve nadir reklam fotoğrafları için kullanılan, taşıması çok güç makineler bunlar.

selamlar.

ohtararan

öncelikle @thebug'un dediklerini unut.

d70s bu saatten sonra alınacak bir gövde değil. o fiyat civarlarında pentax k10d alıp keyfine bak derim. bugüne kadar üretilmiş en iyi aps-c ccd sensörü kullanmaktadır.

holydreamer

@invicta kağıda basacaksan megapiksel önemli değil demiştim.
eğer bilgisayardan seğredeceksen çözünürlük önemli.
her şeyin bir kalitesi var. 350d, d70 ikinci nesil dslr'lardandı. 6-10 mp aralığında dijital ortamda 1280x1024 çözünürlükte rahat rahat iş gören cihazlardı.
şimdi devir değişti, fotoğrafları izlediğin ortamın çözünürlüğü katlandı gitti, eski makinelerin çözünürlükleri de yetersiz kalıyor.
10 mp fotoğraftan krop, sıkıştırma ıvır zıvır yaptığınızda (standar ışık koşullarında) 1280x1024 çözünürlüğün üstüne çıkamazsın. keskinliği kayberdersin. detay gider, istediğin krobu alamazsın. aynı koşullarda 14-16 mp ile çekmiş olsan bu kayıpların hiç birisi olmaz. 1280x1024 yeterli ise mis gibi fotoğrafın olur.
kağıda basmayacaksan 10mp altı makine alınmaz artık.
ilk çıktığı zamandan beri 400d, ondan önce d70s,d200, k10d, 40d kullanan birisiyim, halen en verimli makinem olarak 400d'yi (ucuz, hafif) görüyorum, ama yüksek çözünürlükte nasıl elimde kaldığını bir ben biliyorum. (bilen çokmuş gerçi)

thebug
1

mobil görünümden çık