selamlar,

şimdi bir spor salonuna yazıldık, dün ilk kez gittik kendimi takıldık. kimse de ilgilenmedi. ilgilenmedi demek de yanlış tabii de, bu işin raconu normalde "ilk girişte şöyle bir ölçüleriniz alınır, kilonuz ölçülür, size bir program oluşturulur, sonra da siz o programa uyarak çalışırsınız" değil midir?

yoksa zamane spor salonları kendin pişir kendin ye mantığıyla mı çalışıyor? ya bilinçsiz spor yapıp abuk subuk yerlerimizde kas çıkarırsak? vücut ağırlık merkezimizi bozup bir daha düzgün yürüyemezsek? sorumluluk bilinci nerede bu yerlerin? yoksa biz mi yanlış yaptık bir yerde? ben şahsen yaklaşık 10 yıldır programlı spor yapmamış birisi olarak bu ihtimallerden çok korktum. siz ne dersiniz?

teşkür, şükran.

 

yakin zamanda spora basladim ben de, baslamadan baya bi yere sordum, hepsine baslangicta ve sonra belli araliklarla olcum yapilip ona gore programlar olusturuldugu soylendi.

nawres

Orada mutlaka çalışanlar vardır, onlara anlatın, program ve yardımcı olmalarını isteyin. Yardımcı olurlar.

dampire

hepsinde oyle degil iste.

ornegin jatomi'ler yapmiyor bunu. (bkz: pure fitness)

entrapmen

İşin profesyoneli değil de eh işte 3-4 farklı salonda toplamda 1 yıl kadar bu işle uğraşmış biri olarak konuşacağım, dolayısıyla sen söylediklerimi ille de doğru diye düşünme.

Benim anladığım şu, o salona kim gelirse gelsin, hangi amaç ve istekle gelmiş olursa olsun, sakatlık ya da kilo durumu hariç aynı program verilir ilk ay. O bir aylık programda vücudun hamlığı giderilir, güçlü ve zayıf yanları ortaya çıkar. Senin dediğin aşamaya ondan sonra geçilir. Bu demek değil ki doğrusu bu, doğrusu senin beklediğin şey aslında ama pratikte uygulanan bu.

Ben kendi payıma şöyle yaptım her zaman: Salondaki ne idüğü belirsiz adama güvenmektense okuyup araştırarak kendi programımı kendim yarattım. Bunun da çok faydasını gördüm. Zaten bu fitness/body building denen nane o kadar yanlış bilinen bir şey ki, işi iyi anlamak için çok okumak şart. Okudukça da insan öğreniyor neyi nasıl yapacağını.

terelelli

@entrapmen gittiğimiz yer jatomi...
biz boğu yedik mi yani?
kendimizi mi sakatlıycaz? nolcak? internetten program oluşturabileceğimiz siteler falan var mı? gerçi varsa bile çook uzun süre kas çalışmadığı için ideal bir durum değil ve standart programlar bana ne kadar uyar bilemiyorum.

edit: asıl amaç body building değil aslında, daha çok kardio vs.

loveinaflipbook

boku yemediniz, sakin olun =) yazdiklarimi okursaniz orada hocalardan nasil yardim alabileceginizi yazmistim. gidip yardim istediginizde yardim etmek zorundalar. sozlu sekilde program hazirlatin kendinize.
vucut olculeri almiyorlar ama kilo olcumunu her ay gidip aldirabilirsiniz.

ayrica buradan, bodyforumtr gibi sitelerden bir fikir edinebilirsiniz. belli bir sure sonra zaten kendinizce kendinize gore ayarlamalar yaparsiniz. simdilik hocadan aydan aya program konusunda yardim isteyin. size paket olarak bir seyler sokmalarina da izin vermeyin.

entrapmen

Her yer boyle sanırım. Ne kadar ekmek o kadar köfte. Ucuz spor salonları bu konuda daha vurdum duymaz olabiliyor. Geçen hafta 7 günlük gitmek suretiyle bir üyeliğimi iptal ettirdim ilgisizlik ve bilgisizlik sebebiyle. Bundan böyle de 3 kuruş daha fazla verip daha iyi bir salon tercih edeceğime eminim.

Resmen salonda 1.5 saat antrenör filan yoktu. Birine birşey olsa, hesabını kim veriyor ilginç.

kobretti
1

mobil görünümden çık