selamlar,

eşimde diz kapağı sıvısında azalma gözlemlendi, bende de benzer belirtiler var, doktora gitmediğimden kesin teşhis yok. spora gitmeye başladık ve düşüncemiz o ki diz ve civarı kasları güçlendirecek egzersizler yaparsak belki bu sorun geriler ya da durur (en azından ilerlemesi yavaşlar)

bilen çıkar mı bilmiyorum ama bu durumda dizlere sporla düreç kazandırmak bir çözüm olabilir mi? yoksa zarar verebilir miyiz tam tersi şekilde?

şimdiden teşekkürler.

 

Bence spora giderek yanlış bir davranış yapmışsınız. Şu aşamada spor daha çok zarar verebilir. Öncelikle dizinizin durumunu öğrenin ve doktorunuzun vereceği egzersizleri yapın. Eğer zayıf biri değilseniz 4-5 kilo vererek dizinizdeki baskıyı azaltarak ağrıyı çok aza indirebilirsiniz. bir de spor malzemeleri satan bir yerden dizlik alabilirsiniz.

janavarorion

diz eklemleri vs,eklem ara sıvısının kötü yanı kendini pek yenileyememesi.
bildiğim kadarıyla kemik başlarında aşınmalara da sebep oluyor, sporla zorlandıkça daha kötüye gidebilir, ağrı da yapıyor, tedavisi olmazsa menisküs bile mümkün.

furciferpardalis

Benzer problem bende de var. (bkz: patellar kondomalazi) genellikle diz problemlerinde dizi zorlamamak lazım. dizinizi 90. derece bükecek ve aynı zamanda yük bindirecek hareketlerden kaçının.

koşu bandında yürüyüş iyi gelir ama eğim olmayacak düz yürümelisiniz. dizinizin bükük olduğu durumlarda bir de üstüne baskı uygulamayın yani zorlamayın. diz kapağınızın üstündeki kasları sık bırak yöntemiyle çalıştırmaya ve güçlendirmeye çalışın, benim uyguladıklarım bunlar işe yaradı.

kobretti

Sıvı azalması durumunda baskı uygulamak daha da kötüye götürür diye düşünüyorum. Bence yüzme gibi aktiviteler daha uygun.

arnold schwarzeneger
1

mobil görünümden çık