selamlar,
inanan arkadaşlara saygılarımla, ancak galeyana gelecek veya risale_i nur oku cevaplar orada diyecek arkadaşlar duyurumu okumayı bırakabilir şimdiden,

dinlerin kökeni hakkında böyle toplayıcı bir kaynak olan kitap var mıdır? hani siyaset tarihi hakkında , ta polis ve oikostan başlayan kitaplar oluyor ya, bu tarz çok eskilerden başlayan.

Hani ilginç bilgiler var bende, zaman içinde okuduğum kitap,film vsden edindiğim.
Yahudilikte,islamda domuz yenmemesinin sümerdeki kibele kültüründen gelmesi, sünnetin kibele rahiplerinden gelmesi gibi. Hristiyanlıkta domuz eti ve sünnet yasağını yalan edilmesinin , yasakların azlığı sayesinde daha fazla mürit elde etmek gibi stratejik kaygılardan ortaya çıkması gibi (aziz pauldu sanırım ama emin değilim)

Bu tarz din tarihi hakkında bilgiler veren kitaplar var mıdır önereceğiniz, hani okuyorum ediyorum, ama bilgileri unutuyorum yukarıda gördüğünüz gibi. Elimde daha tutarlı derli toplu olsun istiyorum bu nedenle.

Çok teşekkür ettim. Yardımcı olan çok sevaba girecek. :),

düzeltme: 4kitabı, bazı tefsir ve mealleri okudum, aradığım din tarhi üzerine dediğim gibi.

 

mircea eliade dinler tarihine giriş (tek cilt) ve dinsel inançlar ve düşünceler tarihi (üç cilt) hepsi kabalcı'dan çıkmadır. işinizi görecek en baba ve sanırım türkçedeki adam gibi tek kaynak budur.

www.idefix.com

edit: tabii muazzez ilmiye çığ'ın kitaplarını da unutmamak gerek. ibrahim peygamber ve kuran, incil ve tevrat'ın sumer'deki kökeni kitaplarını öneririm.

microfiction

turan dursun-kutsal kitapların kaynakları
turan dursun-din bu

şiddetle tavsiye.

gpaxful

freud-totem ve tabu
bu da uygun konuya kardeş.

gpaxful

bu yorumu sileiblirsinde ama şunu diyeyim dinsiz adamdan dini anlatmasını beklemek biraz saçma değil mi turan dursun kurandan islamın eksiklerini vermeye çalışıyor ama kesip biçim montajlıyo :D bence o adamın kitaplarını okuma :)

chwn

turan dursun din konusunda özellikle dinler tarihi konusunda bilgilendikten sonra okunabilecek biri, onunla başlamanı tavsiye etmem. şaka gibi ya önermişler bir de. mircea eliade +1

xvyz

tanrının öyküsü-robert winston iyi bir kitap olabilir dediğin açıdan. tam olarak dinlerin kökeniyle bağlı değildir ama dinler ve tarihi gelişimleri üzerine yapılan derleme gibidir. zaten bir belgesel hareketi olarak başlayıp sonra kitaplaştırılıyordu herhalde. fena değildi bana sorarsan.

rubenanyukov
1

mobil görünümden çık