az önce dana kuşbaşı aldım marketten haşlamak için.
düdüklüye koydum kaynar suyla, içine tuz ve karabiber atıp kapadım.
bi yarım saat önce açıp bakayım ne halde dedim, ful köpük olmuş içi kahverengi renkte. Niye köpürmüş ki bu, normal mi?


 

Kalitesiz etmiş. Nerden biliyosun dersen, nedeninide biliyordum hatta ama unuttum. Bir zamanlar aşcı arkadaşımın yanına gitmiştim ziyarete otelde çalışıyordu. Tabi kazanda et kaynatıldıgı için o köpük 2 parmak kalınlıgındaydı ve gördügümde midem bulandı. Bu ne? dedim. O da açıkladı et şöyle böyle yani kalitesiz demişti. Normal denebilir.

o degilde,

neden köpürdüğünü bilmiyorum ama sürekli köpürdüğünü biliyorum. normal.

kompisko

etin haşlanırken veya kızartılırken köpürmesi çok normaldir. kalitesizliğinin göstergesi olduğuna katılmıyorum, birebir aile tarafından kesilen hayvanların etlerinde veya kurban etlerinde (özetle menşei ve kalitesi bilinen etlerde) de gözlediğim olmuştur. piştiğinden eminseniz, afiyetle yiyebilirsiniz.

manuel mandalina

evet normal. etin içindeki kanın/sıvı şeylerin pişmiş hali o köpükler ve kahverengimsi şeyler. o köpüklere kef adı verilir.
bir süzgeçle al onları at. kalitesizlikle alakalı değil. afiyet olsun.

yug toreni

hiç et pişirmedim ama mantık yürütürsek. etin içerdiği su ısıya bağlı olarak dışarı çıkıyordur. etin içeriğinde olan yağ köpürmesine neden oluyordur.köpüğü kevgirle alırsanız kendi suyunda pişer diye düşünüyorum.

kavs-ı kuzeh

et köpürür arkadaşım merak etme. bu kalitesiz et olduğu anlamına gelmez. alabiliyorsan köpüklerini al. et, suyunu salıyor çünkü. normaldir.

bilmemkacincinick

velkam tu dı mutfak.
bazıları köpürür bazıları cızırdar hatta biliyormusun kızgın yağı soğuk yağın üzerine dökünce yağdanlıkta camsa patlıyor yaa yaaa

cecilia

normal. kalitesiz falan değil. uydurma. etin suyu (kan ve et suyu karışımı) pişince öyle olur.

ben smyrna

gayet normal rahat ol

basond

kalitesizlikle alakası yok, bunu diyen kaliteli eti köpürtmenden haşlasın bakalım

ne sallamış be sesli güldüm

Bysb
1

mobil görünümden çık