böyle bir olay var mı ?

yoksa fake mi fotoğraflar.

www.facebook.com

yeryuzununsifreleri.blogspot.com

 

doğru.

expressive

neden aradığımda google da fazla döküman bulamıoyrum böyle entresan birşeye .

yani mantığı ne

reflex

daha önce de sorulmuştu bu soru ve cevaplamıştım ama bulamadım cevabımı, silinmiş heralde. neyse yeniden cevaplayim:

İkinci link, Alaska'da Kent Smith tarafından çekilmiş bir foto. birleşen okyanusların oluşturduğu bir durum bu. halocline olayı ile bağlantılı imiş:
en.wikipedia.org

bunun sebebi bir tarafın eriyen buzullar yüzünden tuzluluk oranının az olması ile alakalı. daha çok tuzlu ve daha az tuzlu suyun birbiriyle birleşmesi zor oluyormuş. ama zamanla birleşirlermiş.

kaynak:
www.watchonepiecepoint.com

ermanen

istanbul boğazında da karadenizin az tuzlu suyuyla marmaradan gelen daha tuzlu su karışmaz. akdenizden karadenize doğru tuzlu akıntı alttan gider, karadenizden akdenize doğru olan üstten.
suların birbirine karışmama sebebi tuz yoğunluğu.

anonimyususer

@armanen

dediğin daha doyurucu olsada bir hat doğrultusunda ki foto da photoshop kokusu yok değil direk hat gibi yani.

aslında 2 suyun birleşmesi tek cizgide olmaz gibi geliyor yani arada bir hat oolsa belki daha inandırıcı olur ama sanki arada perde var gibi olması enteresan.

reflex

@anonimyususer

peki alttan giden bir görüntü foto var mı ? veya gözlemlenebiliyor mu ?

reflex

1680 yılında bir gün, sabahın erken saatlerinde, Luigi Ferdinando Marsigli adlı genç bir İtalyan, İstanbul açıklarında Boğaz’a demirlenmiş bir gemide, aşağıya ağırlık sarkıtıyordu.
Bütün denizciler Karadeniz’in Boğazlardan kuvvetli bir akıntıylabatıya doğru aktığnı ve Marmara Denizi ile Çanakkale Boğazını geçerek Akdenize ulaştığını bilirler ve daima bilmişlerdir. İÖ üçüncü yüzyılda, Rodoslu Apollonios, İason’la Argonotların teknelerini Boğazdan geçirip akıntıya karşı mücadele ederek nasıl doğuya doğru gittiklerini, “iki tarafı engebeli kayalıklarla çevrili rüzgarlı bir geçitten, alttan akan güçlü burgacın suları ilerliyen gemiye çarparke” Karadeniz’e kürek çektiklerini anlatır. Şimdi aynı akıntı Marsigli’nin teknesini demirini zorlayarak uzaktaki Akdeniz’e doğru çekiyordu.
Marsigli denize attığı ipe aralıklarla beyaz boyalı mantar işaretler bağlanmıştı. Önce ipi serbest bıraktı, işaretlerin, Karadenizden gelen akıntıyla batıya yönelip kıça doğru sürüklenişini seyretti. Ama sonra, azimle aşağıyı gözlemleyerek, görmeyi umduğunu gördü.
Daha derindeki işaretler, aşağıda parıldıyarak, ters yönde ilerlemeye başlamışlardı. Yavaş yavaş teknenin altından geçecek kadar ilerlediler ve ağır ip, yüzeye yakın yerde batıya yönelirken, daha derinlerde doğuya dönüp yay şeklini almıştı. Şimdi biliyordu. Boğaz’a iki akıntı vardı, tek değil. Üstte bir akıntı, bir de daha derinde karşı yönde bir akıntı vardı; Akdeniz’in derinliklerinden Karadeniz’e akıyordu.

anonimyususer
1

mobil görünümden çık