Evimizde çocukluğumdan beri kullandığımız bir dualimiz var babama ait. Babamın ve benim plaklarımı bunda dinledik hep. Genelde iğne, tamirat vs. konularıyla babam ilgilendiğinden bana sadece kullanması düştü hep. Şimdi kendi evime çıktım ve plaklarımı da getirdim.

Kendime orta,ucuz bütçeli bir yeni pikap ile müzik sistemi kurayım diyorum. Pikap kendinden amfili olur olmaz orası sizin öneriniz, ancak cdçalar ve kasetçalarlı bir teybim var zaten. Bunun dışında kurmam/almam gereken hoparlör/pikap/amfi vs. önerileri size kalıyor, çünkü dediğim gibi bu konuda pek bilgim yok, babamın yeniler hakkında pek bir bilgisi yok.

Ben de ikinci el eski almak istemiyorum. Tchiboda, thomann ve benzeri sitelerde satılan pikapların kaliteleri nasıldır. Benim usb girişi olsun plaklarımı bilgisayara aktarayım gibi bir derdim yok kesinlikle, ancak sesi kaliteli dinlemek ve plaklarımı bozmamak istiyorum. Karajan'ın furtwangler'in gramophon lp'leri , bach'ın fug sanatı vs. bozulursa, ben de bozulurum. :) Bu işin direct drive'ı, belt drive'ı, çizen iğnesi çizmeyeni vs. var sanırım. Ben mümkün olduğunca az bozulacak, yedeği kolay bulunacak birşey olsun istiyorum. Çok mu şey istiyorum ?

Önerilerinizi bekliyorum ey duyuru ahalisi, her türlü yabancı kaynağa, siteye de açığım. Sıkça yurtdışına çıktığımdan oralardan da alabilirim.
Şöyle aletler zarar verir mi mesela, düzgün ses verir mi bunun yanında.
www.ebay.de

 

anfi ve hoparlör dinlediğiniz müzik tarzına göre değişmekle birlikte birkaç sistem önerilebilir.

ikinci ele zaten belt drive kısmında bulaşmayın. eğer bütçeniz var ise aşağıdaki sistem en uygun fiyatlı sistemlerden biridir vesizi uzunca bir süre idare eder. daha ucuza da pikap bulmak mümkün ancak ses kalitesinde farklar olacak elbette. denon ve dali yumuşak şarkılar ve genel kullanım için çok uyumlu bir çift.

music hall mmf 2.2 pikap
DENON PMA-510 AE STEREO ANFİ
dali concept 6 hoparlör

ohtararan

fazla açılmak istemiyorum diyorsan: thorens mini

holydreamer

Bahsettiğiniz sistemler için sanırım en az 2500-3000 tllikbir bütçe lazım. Sanırım bir süre daha bizimkilere gittiğimde dinlemeye devam edeceğim plakları. :)

bach birdir

hi-fi sistemlerin en uygunları bunlar maalesef, pikap hariç elbette, daha uygun fiyatlı pikaplar da var. yavaş yavaş olur hepsi :)
selamlar.

ohtararan

ben dual hs-152 kullanıyorum. yine kendinden anfili hs serisinden (mesela hs130) bir pikap da işini görür. 300-400TL'ye maledebilirsin.

holydreamer

Biz de evde dual hs serisi kendinden amfili ve hoparlörlü kullanıyoruz. Dediğiniz gibi birşey bütçeme daha çok uyar, ancak temiz olduğunu, kafanın, devrinin tamam olduğunu anlayamam ki ben. :(

bach birdir
1

mobil görünümden çık