Kedi sahibi değilim, daha önce de hiç beslemedim. Hiç besleyen yakınım da yok malesef.

Neyse o kadar çok sahiplendirme ilanı görüyorum ki son zamanlarda internette. Üzülüyorum, ben de bir tanesini evlat edinmek istiyorum. Hem o bana arkadaş olsun, hem ben ona. Ancak kendimi bu konuda yeterli bilgi birikimine sahip hissetmiyorum. Belki önümüzdeki yıl ekonomik ve bilgisel açıdan yeterli hissedersem kendimi evlat edinmeyi düşünüyorum.

Sizce bahsettiğim gibi kedi sahibi olmayan biri, nereden başlamalı bu işi öğrenmeye. Kitabı var mıdır, bakımı, eğitimi vs. hakkında. Ev şartlarının nasıl olması lazım, ne kadar büyük olmalı. Tek başına yaşayan ve çalışan biriysek kedinin sıkılmaması sosyalleşebilmesi adına iki kişi olmalarının daha iyi olduğunu söylemiş herkes. Daha iyi olur değil mi, ancak bakımı zorlaştırır mı?

söyle bir baslık buldum, ama güvenemedim yeterli olur mu diye.(bkz: yeni başlayanlar için kedi)
Çok teşekkür ederim şimdiden!

 

kaliteli bir kuru mama (hills proplan vs), tuvalet, tuvalet kumu mama kabi ve su kabi yeterlidir. Kedi hayvanini egitemedigin gibi zamanla o seni egiteceginden cok kasma. zamanla zaten her istegini yaptiriyor olacak.

ama yine de
eger kediyi evin bir odasina hapsedeceksen,
cok uzun zamanlar yanliz birakacaksan,
istedigi sevgiyi gostermeyeceksen,
mamasiyla suyuyla tuvaletiyle her gun ilgilenemeyeceksen,
her asisi geldiginde veterinere gitmeye useneceksen,

bence hic bulasma yazi etme hayvancegize.

Son olarak bu dediklerimle aylik 40 - 50 tl gibi bir masrafi olur kedicigin.

thefin

ekşide hayvan ara kısmına kedi* yazıp gudiklerde arat. çıkan bütü başlıkları oku.
ek olarak barf(raw diet, kedilerde çiğ etle beslenme) gibi şeyler araştır.
kedi bakımı, yavru kedi bakımı gibi şeyler yaz google a.

zaten yeterince öğrenirsin. kediler köpeklere göre daha kolay oluyor.

iki kedi olması sen yokken birbirleriyle iletişim kurabilmeleri, dolayısıyla depresyona girmemeleri açısından iyi.
baştan iki yavru almak da, yetişkin kedinin yanına sonradan yavru koyunca ilk kedinin yeni kediyi dışlamaması için. ama kedinin karakterine göre değişir bunlar.

goldentitan

valla size tavsiyem, terkedilmis ev kedisi almaniz. tuvalet egitimi o kadar kolay bir sey degil ve ev kedilerinin tuvalet egitimi onceden muhakkak verilmis oluyor. uzun tuylu iran kedisi vesaire gibi kedileri de eger her gun gozlerini silip tarayacak zamaniniz yoksa onermiyorum. eger surekli disarida olacaksiniz iki kedi daha mantikli.

jeanne hebuterne

kedilerin tuvalet egitimi diye birsey yoktur. icgudusel olarak kuma yaparlar. ancak evden birine kizdilarsa, kiskandilarsa vs. tepki olarak yataga koltuga falan yaparlar.

thefin
1

mobil görünümden çık