eskiden de doktorlar bu kadar şiddet görüyor muydu, yoksa son zamanlarda olan birkaç vakadan sonra olayın iyice boku mu çıktı? Yoksa eskidende aynı orandaydı da, basın bu konuya bu kadar eğilmiyor muydu? Geçen seneye kadar, bir iki tane bile haber duymazken, son iki ayda 5ten fazla olay var.




 

muhtemelen vardı ama birileri kendine pay çıkarmak için bunların görünürlüğünü arttırdı. sanki amaç şiddete dikkat çekmek değil de şiddeti meşrulaştırmak gibi.

f2dx

son 10 senede, ve daha da fazla olmak üzere son 5 senede şiddet arttı hekimlere karşı.

aynı şekilde öğretmenlere de.

10 seneden önce de oluyordu, ama gerçekten psikolojik problemleri olanlar bu tarz hareketlerde bulunuyordu. hekim/öğretmenlerin saygıdeğerliği daha yüksekti. aslında korkulurdu bile onlardan.

kitlesel histeri yaratılmaya çalışılıyor sanki.

adli tıp hocamız demişti (ki kendisinin adli tıpta 17 yıllık bir geçmişi var): milletin davranışı son 10 yılda şiddete doğru değişti. cinsel saldırılar, cinayetler, hırsızlıklar arttı. yargıya yansıyanlar arttı, ama bunun da dışında arttı

son 2 ayda 5ten fazla olay diyorsanız, bir de asistanhekim gibi sitelere bakın kaç 5 kaç 15.

not: hekimlere şiddeti sadece "hekim" çerçevesinde değerlendirmemek lazım. hemşire, sağlık memuru, sekreter de bundan payını alıyor.

la noix

Ülkede herkes şiddet görüyor, mimarı da mühendisi de öğretmeni de doktoru da ama her ne hikmetse ne zaman bir doktora el kalksa yer yerinden oynuyor, sanırım bu doktorların üstün insan olmasından kaynaklanıyor, bazı doktorlar da yaptıkları ukalalıklarla dayağı hak etmiyor değiller,

sic_co

siddet genel olarak arttı.

ground

eskiden çok nadir olurdu. şimdi hükümet politikaları sebebiyle halkı doktor, öğretmen ve asker gibi meslek gruplarına karşı kışkırttılar. saldırılar son 10 senede çok çok yüksek oranda arttı.

faaip de oiad

@sic_co

şiddeti savunmak??

"her" seferinde yer yerinden oynasaydı inanın haber kanallarında başka bir haber göremezdiniz. basına yansıyan çok küçük bir dilim. bir gününüzde (iş günü olmasına da gerek yok), hastaneye gidin ve izleyin

edit: hastaneye gerek yok, sağlık ocağı, eczane falan da olur

la noix

bilgi teknolojilerinin ve medyanın ilerlemesiyle alakalı bence. aynı şekilde kadına şiddet olayları da öyle. önceden de kadına, hekime, hayvanlara yine en az bu kadar şiddet uygulanıyordu ama bize ulaşamıyordu, ya da ulaştırmaya değecek materyal elde edilemiyordu. şimdi her yer güvenlik kamerası, akıllı telefon dolu. bi de haber siteleri, twitter, sözlükler falan derken olaylar hakkında daha fazla materyal toplama ve yayma imkanı doğdu. hastane güvenlik kamerasında hekimin bıçaklanma görüntüsü olmadan haber yapsan 30 kişi tıklayıp bakar, videosu varsa 30000 kişi tıklayıp bakar. ayrıca televizyonda da yayınlanabilir. sadece daha fazla haberdar oluyoruz artık, durum bundan ibaret.

silvio dante
1

mobil görünümden çık