edit: tavuklar pişti , emeği geçen herkese teşekkürler :)

resimdeki tarz bir elektrikli ızgaram var balkonda. Geçen marketten soslu tavuk aldım karışık; kanat but falan. Pişirdim bunda, ama içleri baya çiğ kaldı.
Bugün paketin geri kalanını pişireceğim.
Nasıl yapmalı, ızgarayı yükseltip, düşük ısıda mı ? alçağa ayarlayıp, düşük ısıda mı? Düşük ısıda da hiç pişmiyor gibi, wattı düşük sanırım aletin?. :/


www.makdis.com

 

soruna cevap olmayacak ama soslu tavuk almamanı tavsiye ederim. genelde eskimiş, rengi değişmeye başlamış, kokuşmasına ramak kalmış tavukları basıyorlarmış sosa. sosun renginden ve baharatının kokusundan fark edemiyorsun bunu tabi.

daysleeper

daysleeper +1
pişirme konusuna gelince ne çok alçakta ne de çok yukarıda tut, ısısı da orta halli olsun fakat anahtar nokta şu, tavukları ikide bir çevirme, kebap gibi pişirilmez tavuk, bekle pişene kadar bir yüzü kalsın sonra çevir ardından da bir iki kızarıklık ayarlaması yaparsın ve büyük ihtimalle gerektiği gibi pişerler ayrıca mangala koyduktan 2-3 dakika sonra her iki yüzüne de bıçakla derince çizikler at.

okumayi sevmeyen okur

su koyulabiliyor mu buna? koyulamiyorsa isiniz zor, cok duman yapar. ustune et kurur.
ayrica bu tur izgaralarda kanat but gibi seyler yerine kemiksiz et pisirmek daha kolaydir. aklinizda bulunsun, ileride yine yapmak isterseniz kemiksiz et alin.

zaten her halukarda elektrikli izgarada tavuk pisirmek zordur.

oncesinde izgarayi isitin. 5 ila 10 dakika alabilir isinmasi. sonra wattina gore en az 15 dakika, maksimum 25 dakika. sureyi kisaltabilmek adina en alta tak izgarayi. sure uzadikca disi kuruyacaktir.

entrapmen

su koyuluyor,
benim sorunum sanırsam sabırsızlıktan sürekli çevirmekti geçen sefer. Bu sefer çevirmeden yapacağım o zaman dediğiniz gibi.

bach birdir

buzluktan cikariyorsan biraz cozulmesini bekle koymadan once.

chavezding

tavuk cok cevrilmez. bir yuzu tamamen olana kadar bekle. oldugunu izgraya yapismadan cekebildiginde anlarsin. sonra obur yuzunu koy. en son almadan evvel diger yuzunu tekrar soyle bi koy (30-40 saniye amac isinsin). sonra afiyetle ye. gerci coktan yemissindir de iste aklinda bulunsun =) afiyet ola.

entrapmen
1

mobil görünümden çık