Edit: Bu arada sorunun cevabı kişilerin özel hayatı ile ilgili burada yazılıp çizilmesi yanlış olacak bilgi içeriyorsa, lütfen uyarın sileyim!

Clairvoyant'ın kim olduğuna dair bir iki duyuru açılmış önceden ama tam anlamadım. Eksisözlük'ün eski zamanlarından habersiz bir liseliye anlatır gibi anlatır mısınız kimdir? Neden bu kadar sevilir? Neden gitti?
Sanırsam kadınmış, ssgnin sevgilisi imiş, programcıymış.

ee sonra nolmuş sözlükten gitmiş, gittiyse de niye entryleri silinmiş. Ayrıldıkran sonra, ssg ile telifi hususunda falan mı takıştılar sözlüğün, bu nedenle mi silindi yazdıkları. Var mı daha sonra gerçekleştirdiği başka projeler. Mesela antieksisozluk onun mu ? :)

Sözlükte sıkça karşıma çıkıyor onunla ilgili entryler, biraz bakınınca gördüm çok seviliyormuş. Merak ettim sorayım dedim.

 

antieksisozluk mu? yok artık daha neler:) onun değil o sözlük..

bilmemkacincinick

ekşi sözlük kendisine hediye olarak yapılan bir site.
ssg'nin eski sevgilisi ama özel konuları bilemicim filmi çekilirse izleriz.

lunedor

önceleri moderatördü, sonra ssg'den ayrildiktan sonra modluktan cikarildi. olan biten'den duyurulmustu:
www.eksisozluk.com
bu olay sonrasinda da pek fazla yazmamaya basladi. entrylerini de kendi silmistir diye tahmin ediyorum ben.

benim bildiklerim bu kadar.

shi aila

olan biten olayı şöyleymiş;

"sozlugun ilk moderatoru clairvoyant moderatorlukten ayrilmi$tir. moderator olarak yaptiklari sozluge kattiklari arasinda en onemsizi oldugundan bunu bir kayip olarak gormuyoruz. artik kendisini "slm nbr ba$ligi yanli$ acmi$im duzeltirmisin pls ltf t$k" diye rahatsiz etmezseniz super olur.
(ssg, 24.09.2004 17:45)"

"icq'mu me$gul eden bir yanli$ anla$ilmayi duzeltmek istiyorum. clairvoyant'in moderatorluk gorevi bireysel sebeplerden dolayi sonlandirilmi$tir, kendi istegiyle olmu$ bir $ey degildir.

edit: bir mesaj geldi. "sozluk senin kler'e hediyendi hediye geri alinmaz ayip etmi$sin" $eklinde. netle$tireyim:

sozluk bir eser olarak kler'e ithaf edilmi$tir dogrudur. lakin "al site yaptim tepe tepe kullan" diye kendisine hediye edilmi$ kendisine site uzerinde sonsuz haklar taninmi$ ya da sahipligi devredilmi$ degildi. ba$larda (daha moderasyon dahi yokken) kler'in herhangi bir site denetimi yetkisi de yoktu. kendisi site buyudukce bana bu i$lerde yardimci olmak amaciyla bu goreve gonullu olmu$tur. aynen sozlugun geli$tirme a$amalarinda da ce$itli konulara gonullu oldugu gibi (sozlugun her zamanki temasini yapmak gibi).

haliyle moderasyon yetkisi kler'e ulvi yollardan inmi$ verilmi$ kler'in site sahipligini sembolize eden bir unsur degildi. kendisi diger moderatorlerden ayricalikli olmayan yetki ve sorumluluklara sahipti. bu konudaki sorumluluklarini yerine getirmeyi biraktigindan moderatorluk yetkisi de alinmi$tir. moderator olmasinin ozel gizemli bir anlami yoktur.

sirf sevgilim diye sanki liyakat ni$ani takiyormu$casina moderatorluk dagitmam sozkonusu degildir. oyle olsaydi sozluk yazari olan her sevgilime (yakla$ik 400 tane) aynisini yapardim.
(ssg, 24.09.2004 19:16 ~ 01.12.2006 02:24)"

lunedor
1

mobil görünümden çık