sevgılı duyuru ahalisi, standart dil duyurularından farklı bir sorum olacak.
ingilizce konuşma yeteneğinizi nasıl geliştirirsiniz?
upper intermediate düzeyinde ve yabancı dizileri orijinal sesinde ve az bir altyazı yardımıyla (3-4 konuşmada bir, bazı filimlerde 6-7 konuşmada bir) seyreden biri (bu ben oluyorum) 3,5 ayda düzgün bir ingilizce konuşmak zorunda (ehm bir sunum var da). neler önerebilirsiniz.


 

rosetta stone yalnızca dili öğrenmede değil, doğru telaffuzu öğrenmede de çok faydalıdır. topyekun konuşma için olmasa bile en azından doğru telaffuzları bu sayede geliştirebilirsiniz.

microfiction

bol bol konuşma ve seni zorlayacak metinleri okuma. yabancı gazete takibi, ve turist kovalamaca :)

hınzırpaşa

yabancı birini bulup konuşacaksın. en temiz yolu bu.
bir de kafanda sürekli ingilizce konuşacaksın. o gün yaptıklarını anlatabilirsin, senaryolar üretip kendi kendine konuşabilirsin.

goldentitan

ne yaparsan yap, karşında kanlı canlı biri olmadan gelişmez o konuşma yeteneği. couchsurfing'ten birileriyle tanışabilirsin, haftalık buluşmalar falan yapılıyor, oralara takılabilirsin.

eyyorlamam bu kadar

kendini videoya al. özellikle de sunumu yaparken. hem sunum tekniklerini hem de konuşmanı düzeltirsin

la noix

altyazıyı da ingilizce ayarla.

SiyamkedisiZorro

istanbul'daysan çık haftasonu sultanahmet'e, orada ona buna soru sormak için dolanan, kafası karışmış bekleyen yüzlerce turist var. git onlara yardımcı ol, gidecekleri yeri tarif et. bir ton soru soruyorlar zaten. hatta grup olarak gezenler seni davet bile ederler eğlencelerine. böyle böyle konuşarak olur ancak.

bilan

öncelikle altyazıları kaldır. gözün alışır kulağın dili duymaz. sonra evde sürekli bir yerlerde ingilizce bişeyler çalsın. müzik olsun, sohbet programı olsun hiç fark etmez. istersen çizgi film açık olsun. ben müziği çok tavsiye etmem çünkü dil kullanımı çoğunlukla yanlıştır.

laranja
1

mobil görünümden çık