selamlar,

bir excel sorusu ile daha karşınızdayım. şimdi efenim benim Excel'imde (2010) bir add-on var ama lisanslı dolayısı ile şirkette belli başlı bilgisayarlarda kurulu. bu add-on bir serverdan belli dataları çekip istetistiki olarak hesaplamalar yapıyor, dolayısı ile canlı bağlantı gerektiriyor ve veriler o add-on'a özgü komutlarla çekiliyor.

yani ben birine bu hazırladığım excel dosyasını versem hiçbirşey okuyamayacaklar. dolayısıyla ben de oluşturduğum raporlardaki verileri başka bir excel dosyasına, ya da başka bir sheet'e otomatik olarak kaydetmek istiyorum.

istediğim de şu:
bir "kopyala" düğmesi koyayım sheet'imin içine, rapora veriler geldiğinde basayım. hücre içindeki formülleri değil de sadece verileri alsın ve yeni bir sheet açsın ve oraya yapıştırsın.

AMA, şöyle de bir durum var ki, aynı anda birkaç farklı seçenek kombinasyonuyla çekmem gerekecek veriyi ve hepsini tek tek yapıştırıcam. yani bu kopyala düğmesi yapıştıracağı sheet'te ilk boş yerden başlar mı acaba yapıştırmaya? :) biraz fazla istedim sanırsam.

şimdiden teşekkürler, herkese iyi pazartesiler!

 

rahatlikla yapar. mesaj atıyorum detay için.

cakabo
1

mobil görünümden çık