
akademi mezunlarını soruyorsan, komiser yardımcısı olarak başlıyorlar.


normal üni. mezunları polis meslek yüksek okulu okuyup memur oluyor onu soruyosan.


üniversite mezunu polisler dediğin pomem üzerinden polis olanlar; polis memuru olarak başlar. senin sorduğun bu sanırım, akademi değil. akademi mezunları kom. yar. olarak başlar. 4 senede bir terfi ederler, diğerleri 6 senede bir.


polis alımında 3 çeşit var şu an.
polis akademisi= 4 yıllık üniversite. mezunları rütbeli olarak başlar ve sürekli terfi ederler (askerdeki subaylar gibi)
pmyo= polis okulu. mezunları memur olarak göreve başlar. 6 yılını dolduran komiserlik sınavlarına başvurabilir, kazanırsa rütbe takabilir.
pomem= üniversite mezunlarının başvurabildiği 6 aylık polis olma kursu. memur olurlar. pmyo gibi 6 yılın sonunda sınavla rütbe takabilir.


harunla hayalet akademi mezunu oldukları için komiser yardımcısı..ama akbabanın durumu meçhul..o da herhalde kontenjandan ya da behzatın torpiliyle komiser yardımcısı olmuş olabilir.attım ama tutar mı bilmem.


akbaba sonradan rütbe takanlardan başgan.
