Son günlerde duyuruda ve sözlükte dikkatimi çekiyor. Gerçekten başarılı bir yol bulmuşlar; adamlar minimum para ve reklam harcaması ile neredeyse hepimize ulaştılar.

Ancak bu yaptıkları ne kadar doğru? Daha doğrusu onların değil, sözlük yönetiminin buna ses çıkarmaması ne kadar doğru? (duyuru yönetimini tenzih ederim; sonuçta burada parasını verip, reklam veriyor.)

Sonuçta reklam dediğiniz, reklam alınan kısma verilir, aynı sözlüğün banner'ına veya arkaplanına verildiği gibi. Sözlükte bunun için ayrılmış halihazırda yerler var.

Ancak şu an yapılan kampanyadan ötürü; daha hiç bu evekitap'ı denememiş, bu siteden alışveriş dahi yapmamış birçok kişi çekilişi kazanmak için; bu başlığa anlamsız entryler giriyor.

Sonuçta ortaya çıkan içi boş, büyük bir bilgi kirliliği var. 'bana da kitap verseler çok severim','kitabınıza talibim' gibi.

Bu eğer bu kadar serbest bir şeyse, yarın öbür gün arçelik, sony vs. biraz daha büyük bir firma 1 adet laptop veriyorum dese(sonuçta elinin kiri o firmanın) ; bu sefer çok daha büyük bir güruh aynı şeyi yapmaya devam etmez mi?

Sonunda ortaya bomboş, gereksiz içerikle, objektiflikten uzak dolu bir sözlük çıkmaz mı böyle? Yarın iki kitap sitesi daha aynı kampanyayı yapsa, girilen yalakalık entrylerinden hangisi iyi, hangisi kötü öğrenemeyeceğiz.

Ayrıca böyle bir kampanyanın sözlükte gerçekleşmesinin Ssg'ye ekonomik bir getirisi olduğunu da sanmıyorum, parası neyse ödesinler adam gibi reklam versinler bence. Yok ekşisözlüğe reklam verecek kadar paraları yoksa, facebook sayfalarından yapsınlar bu kampanyayı, elbet bir yazar bu kampanyadan sözlükte girdiği bir entry ile haberdar eder.

Sonuçta sözlüğü bu tarz birşeye alet etmek sizce ne kadar doğru, ne kadar ileriyi düşünen bir davranış? Evekitap'ı kesinlikle eleştirmiyorum, adamlar dahiyane bir yol bulup birsürü kişiye ulaştılar sonuçta, ben de olsam aynısını yapardım. Eleştirdiğim buna izin veren sözlük yönetimi.

 

buna şimdilik izin vermek zorundalar. çünkü doğrudan hiçbir yaptırım uygulayamazlar, hem yazarlara hem de evekitap'a. eğer bir yaptırım uygulayacaklarsa buna bir zemin hazırlamak zorundalar, yoksa doğrudan entry girilmesini yasaklamak veya silmek bir nevi sansür oluyor. şu anda kanzuk ve ssg bu konuda eminim düşünüyorlardır, dediğin gibi şimdilik pek bir sorun yaratmıyor ama sözlüğe reklam veren diğer firmalara da böyle bir yol izleyebilir. o zaman sözlük açısından değil ama ssg/kanzuk açısından kötü olacaktır. sözlük açısından sorun değil çünkü ekşi sözlük o bilgi kirliliği aşamasını çoktan geçti. şu anda zaten gayet berbat bir durumda, daha kötü olamaz.

ocanal

yazdıklarınızı okuyunca düşündüm de, bence ssg'nin bu işten aldığı bir para vardır. yoksa her önüne gelen aynı yöntemle sözlükte başlık kapar, sol kısım reklamdan geçilmez.

i ve been mistreated

bence de sıkıntılı bir reklam ve kampanya. boku çıkmadan sonlandırılır diye umut ediyorum.

cro magnon

@ i ve been mistreated:
Nasıl bir sözleşme imzalanabilir ki bu hususta, girilen entry başına mı?
Benim aklıma, ancak bir tanıdığı veya kendi sitesi olduğu için müsamaha gösterebileceği geliyor.

bach birdir

önemli olanın entri sayısından çok başlığın neredeyse sol kısma sabitlenmesi olduğunu düşünüyorum. entri girilmiş, girilmemiş bu çok önemli değil sanki. girilen entrilerin yüzde doksan beşi de çöp zaten.

i ve been mistreated

bana sarılırsan çok sevinirim

yokartikdahaneler
1

mobil görünümden çık