şimdi ben;
bir futbol maçı içi ortalığı birbirine katan holiganlar, veya yerde yatan zaten etkisiz haldeki bir holigana 5 kişi birden dalan polisler dışarıdayken; taktığım poşu yüzünden 11 yıl hapis cezası alan biri olduğumu düşünmeye çalışıyorum.
11 yıl sonra bu cezamı çekip çıktıktan sonra inanılmaz bir nefret ve intikam duygusu ile dolardım, aynı filmlerdeki gibi. Ama akp,chp vs. belli bir zümreye olmazdı nefretim. Herkese olurdu, beni göz göre göre hapse gönderdiklerinden. Basına da, sokaktaki adama da, meclistekine de, okuldaki öğretmenine de. Ses çıkarmadıkları için, yorumda bulunmadıkları, beni 11 yıl orada unuttukları için.

Ve ben bu 11 yılın sonunda gerçekten bir terorist oldum, bombalı eylemler düzenledim, karakola, okula, camiye, düğüne ateş açtım. Hayır, hayır hiç bir örgütle bağım yok yine. Sadece intikam duygusu, beni suçsuz yere hapse atanlardan alacağım intikam. Şimdi ben yasaları bir yana koyduğunuzda, sizin vicdanınızda suçlu muyum yoksa beni böyle canavara dönüştürdüğünüz için sizler mi suçlusunuz?

Ben biraz empati kurmaya çalıştım, böyle birşey çıktı. 11 yıl sonra o çocuk ne yapsa , bizim suçumuz değil mi?

9gag.com

 

@leman lemon
değil miyiz? içinde yaşadığımız topraklarda böyle bir durum söz konusu değil mi?

Türkiye'de zaten ayaklar altında olan insan hakları; kırk yılda bir ab reformları ve aihm üyeliğimiz gibi dışarıya karşı zorunlu olduğumuz birkaç durum dışında ne kadar ele alınıyor?

Sen , ben , şu barbar değiliz gibi elitist söylemlerde bulunmaktansa, ne olğumuzun farkında olsak , düzelme yolunda en önemli adımı atmış olmaz mıyız?

''Arap olmak'' yaftanız, o sizin çok ergen amerikalılarınızdan ne kadar farklı kılıyor sizi?

Bu arada konunu tartışma boyutuna kayıp silinmemesi için, sadece şu yüzden evet veya hayır gibi cevaplar iletirsek sevinirim.

bach birdir

zaten su anda 'terorist' denen insanlar nasil bu hale geldi ki?

oturmus sicak evlerinde lost izlerlerken ne yapsak ne yapsak diye dusunup, en iyisi bu guzel hayati, sicak evi, ailemizi birakip gidip dagda, hic bir olanak olmadan, surekli oldurulme ihtimaliyle yasayalim mi dediler?

keske anlatabilsek butun dunyaya bu tur olaylari, ne mal oldugumuzu, nasil bi ulkede yasadigimizi herkes gorse, tukurseler yuzumuze.

nawres

cihan kırmızıgül'e verilen ceza konusunda haklısın da, "before the law" nedir ya?

yalnux

Her haksızlığa uğrayan terörist mi oluyor, yapmayın Allah aşkına!

commander64

zaman zaman ben de aynı düşüncelere kapılıyorum,özellikle kamu kurumlarına karşı.

i am 6 do you wanna be 9
1

mobil görünümden çık