var mıdır? spor olur mu? koşarken nelere dikkat edilmelidir? faydalı mıdır? zararlı mıdır? belde bir sıkıntı yaratır mı?

eğim ortalama %25-30'dur galiba.
belki bilenler için yer: kocaeli üniversitesi umuttepe kampüsünden aşağı koşmak.

 

adamın yürürken diz eklemlerini zorluyor orası yahu :=) yine de bir bilen konuşsa iyi olur tabi

felegin gozunu kamastiran adam

ayağın takılır da düşersin belki diye yanına bi planör al, düşmeden uçuşa geçersin direk.

yahu ne zararı ya da ne yararı olacak normal koşudan farklı olarak? eğim neyi etkiler ki? ha yokuş yukarı desen belki kalp zorlanır kriz geçirme olasılığı artabilir diyeceğim de, aşağı inerken anca kafanı gözünü yarma olasılığın artar bence.

kisa bisey olsun istemistim

abi kafa göz yarmalık bir yol yok ki orda, o sorun değil. benim merak ettiğim yokuş aşağı koşarken sanki bele ayrı bir yük biniyor, o zararlı olur mu ki

dieselsingle2

evet, şimdi yokuş aşağı deneyimlerimi hatırlayınca bele yüklenme olabileceği konusunda aynı fikirdeyim sanırım. üstelik koşu. uzun sürerse -ki 7.5 km uzun- ani sakatlanma bile yapabilir belli olmaz. omurlar yerinden fırlayabilir, sinirler zorlanabilir, hassas bölge sonuçta. çok acayip, saçma sapan belirsizliklerle dolu bir cevap yazdım, yatayım en iyisi.

kisa bisey olsun istemistim

evet yükünü topuklara vuracağın için dizine beline fazladan güç bindirirsin. çıkarken bile daha iyi inişten. eğim epey farkediyor yani esasen. belki daha kısa olsa ama 7.5 fazlaymış.

kediebesi

Hızın yükseldikçe kalp atışlarında hızlanır, birden durursan kalpten falan gidersin belki. Yani öyle bir şey duymuştum ben ama bilmiyorum. Ama yokuş aşağı yerine yokuş yukarı çıksan var ya, brad pittin fight clupdaki haline dönersin :D

Harpp

bir de şöyle bakmakta fayda var:

koşarken tüm ayak tabanının yere temas etmesi, koşuyu profesyonel olarak yapmayanlar için kas sertliklerine yol açabilir! yokuş aşağı koşmaktan bahsetmişsiniz -ki orayı da biliyorum-, dolayısıyla ayak tabanlarınızla yere daha fazla temas edeceksiniz demektir. yokuş yukarı ise; mecburi olarak parmak ucu koşmak zorunda kalacak ve koşunun amacına (gerekli kas gruplarının çalışmasına) hizmet etmesini sağlamış olacaksınız.

kısaca;

yokuş aşağı koşarken alt-ön/üst-arka bacak kaslarınızı, yokuş yukarı koşarken ise alt-arka/üst-ön bacak kaslarınızı -daha yoğun- çalıştırmış olacaksınız.

gene yokuş aşağı koşarken, insan yapısı gereği mecburen öne doğru bir eğim de sağlayamayacağınızdan, bel ağrısı da görülebilir koşu sonrasında.

seçim sizin!

onkaimeon

dizlerini hirpalarsin surekli yaparsan

chavezding
1

mobil görünümden çık