Şimdi tour de france , giro d'italia, cumhurbaşkanlığı bisiklet turu gibi organizayonlara katılmak için nasıl vasıflara sahip olmak gerekir?

-Türkiyeden neden kimse katılmaz yada katılamaz (bi fikrim yok ondan soruyorum) Tour de France'a?

-Türkiyeden olimpiyatlara kimin gideceğine dair bisiklet federasyonu mu karar verir, lisanslar takımlardan mı alınır, federasyondan mı, kişisel olarak hazırlanılıp başvurulabilir mi Kemal Merkit'in kendi imkanlarıyla hazırlanıp dakar'a katılması gibi?

-Ülkemizde şu an yetişmekte olup, ileride umut vaad eden (belki zaten var, ama bilmiyorum diye kızmayın lütfen) bisikletçiler var mı, ileride bir yere gelir mi ülkemiz bu sporda;
-Gelemeyiz diyorsanız; ne gibi teknik, organizasyonel, bilinçsel eksikliklerden ötürü,

-Bu adamların hayat tarzları nedir, başka işleri güçleri de var mıdır? Yoksa çocukluktan itibaren bu iş için mi hazırlanıyorlar,

-Öncelikle ne tarz lokal yarışmalara girilir, nasıl finanse edilir, hangi noktadan sonra sponsor bulunur, ne zaman bu işten para kazanılmaya başlanır?

-Nasıl çalışma sistemleri vardır, bunun kitapları, antrenörleri falan? Yeme, içme, antrenman tarzı...

-Mesela bebelikten beri sürekli ve düzenli bisiklet süren, bu işten zevk alan biri; profesyonel olabilir mi, olmak için ne yapmalı? Var mıdır, katılınabilecek bir grup, bu konuda bilgilendirebilecek; senseilerin yanında çekirge olunabilecek bir çalışma ekibi. Bu işin neresinden başlamak gerekir?

Biraz uzun oldu, ancak cahil olduğum bu konularda bisikletcilerimizin bilgisini almak istedim. Çok teşekkür ederim.

Not: bmx, dağ veya extreme sports bisikletciliğinden bahsetmiyorum, yol bisikletciliğinden bahseiyorum.

 

1. Sponsor,kaynak,destek,ilgi eksikliğinin muhteşem birleşimi sonucu ortaya çıkan durum. KEmal Merkit'in dakara katılması küçücük haber olarak yer aldı spor sayfalarında keza Kenan Sofuoğlu'nun dünya şampiyonu yine sütünarasına 2 kelimeyle sıkıştırılmış olarak yer aldı. F1 yarışları bile Kenan'ın şamppiyonluğundan daha çok prim yapıyor.

skywalkeremre
1

mobil görünümden çık