çok garip bişey oldu bilgisayarıma. dün normal kapattım çıktım.. bu gün geldim

:düğmesine bastım, bios ekranını geçti windows xp dolanan barı gelmeden önce alttan bi şerit daha doldu. sonra xp açılış logosunun dolanan şeysi geçti, geçti, geçti, geçti 3-5 tur attı hop reset attı.

sata1:not found
sata2:not found yazdı

reset attım. girdim bios a HDD ayarlarına girdim auto yu lba yaptım. resetledim bios ekranını geçti windows xp dolanan barı gelmeden önce alttan bi şerit daha doldu. sonra xp açılış logosunun dolanan şeysi geçti, geçti, geçti, geçti 3-5 tur attı hop reset attı.

sata1:not found
sata2:not found yazdı

böyle dolanıp duruyorum..

F8menüsünde usb klavyem çalışmıyor nedense bios ta çalışıyor ama.. ordan güvenli mod filan seçemedim de

 

harddiskler yanmış olabilir? kasadaki sata kablolarını power kablolarını kontrol et.

thracian

ama her bios tan hdd ayarlarını değiştirdiğimde tekrar xp başlangıç ekranına kadar geliyor. orda reset atıyor. yansa hiç açılmaması gerekezmi?

miucee

harddisk sata'ya mı bağlı. ide mi yoksa?

imkanınız varsa bir livecd kullanın (duyuruda arama yapın). oradan bir bilgi elde edilebilir belki.

f2dx

eğer birden fazla harddisk anakarta bağlıysa (harici dahili farketmez) ya da bölümlerden biri yandıysa yine bu sorun çıkabilir. yani sistemin kurulu olduğu bölüm sağlamdır ama diğer harddiskleri check ederken reset atıyor olabilir.

thracian

al o bilgisayarı sevmediğin bir vatandaşa hediye et, masrafı canını yaksın

sunset0771
1

mobil görünümden çık