iş nedeniyle 9-10 mayısta konya'da olacağım, nereler görülür, nasıl eğlenilir; nerede ne yenir?

teşekkürler


 

konya deneyimim:
www.eksisozluk.com

nop

etli ekmeği mutlaka yemelisin

edit:konyaya hiç gitmedim.

kelepir

yemek:

-etliekmek (cemo, havzan etliekmek)
-fırın kebabı (hacı şükrü, ali baba)
-sac böreği (meram'da yörük obası)
-tirit* (mithat tirit)

gezmelik görmelik:

-mevlana ve bilimum müze
-meram tarafları


*bunu ben sevmem şahsen ama seveni çok..

buzzlightyear

ali baba tandır kebap

jadle

ahaha nasıl mı eğlenilir:D

aklıma müdürümün konya ziyaretinde bira içmek için çekmiş olduğu jeyms bond vari atraksiyonlar geldi:)

kısacası; etli ekmek yenilir otelde uyulur çalışılır akşam uçağıyla dönülür. konyada yapabileceğin hiiiiçbirşey yok. küpeyle gitme derim.

scapegoat

abartmayalım, gece hayatı yoktur evet ama pub denebilecek 1-2 tane mekan mevcuttur. istasyon caddesinde riba var, rektörlüğün arkasına çok nezih bir mekan açılmış ama onu henüz gitme fırsatım olmadı, arkadaşlardan öğrenip adını da yazarım.
amaç nargile çay bahçesi falansa bu güzel havada hiç kapalı mekanlara tıkılma dede bahçesi var fuarda, nargilesi güzeldir. meram'a gideceksen çamlıbel, yörükobası iyidir.
küpe konusuna sadece gülüyorum, öğrenciliğim boyunca dövmecide çalıştım konya'da küpe takan da dövme/piercing yaptıran da boldur. 3-5 tane apaçi 1 tane küpeli çocuğa saldırmış, aylardır konuşuluyor. ama o konularda hele ki dışarıdan gelene karışıldığına ben hiç şahit olmadım. kardeşim 2 yıldır küpe kullanıyor, saçları neredeyse beline geldi, bir kişi de çıkıp sataşmış değil.

sister blister

abi (bkz: konak konya mutfağı) diye bir yer var. ben hayatımda böyle yemek yemedim. git gelince teşekkür edersin.

cilgin fantezilerin adami

benim organize sanayi bölgesinde en az 2 haftada bir işim oluyor mahle koneks vs. gittiğimde karşılaştıklarımı yazıyorum ben insanların bana bakışları bile tuhaf.sırf küpe takıyorum diye. ayrıca şu alkol alınan mekanlara nasıl girildiğini de anlatmanı isterim. mesela öğretmen evinden başlayabilirsin.

scapegoat

arkadaşım gezilecek görülecek yerlerden bahsediyoruz, sanayiye gidersen anadolunun her yerinde cins cins insanlarla karşılaşırsın. anadolu sanayiinde 1 yıl çalıştım, bir yığın odun doluydu dayanamadım ayrıldım. şimdi de organize sanayiindeki bir fabrikanın merkezdeki dış ticaret bürosundayım, işim gereği çok sık gidip geliyorum ve yabancı müşterilerle epey tesis geziyoruz zaman zaman, organizede öyle bir sıkıntıyla karşılaşmadım. barlara gelince, öğrenciliğimde gechit bar vardı, gayet rahat mekandı. şu anda da joker var, gidilesi bir mekan. ben liseli olduğundan şüphelendikleri kişilere kimlik sorduklarını gördüm girerken, sana kimlik gbt sordularsa bilemem =) club tarzında da rixos ve melon var, bunları görmedim ama insanların kızlı erkekli takıldığı mekanlar olduğunu biliyorum.

Not: Konyalı değil Sakaryalıyım.

sister blister
1

mobil görünümden çık