Geçen yıl Güney Kore'de it kuduran bir yerde kurulmuş bir fabrikada 200KB civarında bir PDF dosyasına ihtiyacım olduğu için telefon ile internete girmek zorunda kalmış, bir dakikalık o bağlantıya 250TL civarı bir para ödemiştim.

Hayatımda indirdiğim en pahalı dosya olduğundan artık lazım olmasa da silmeye kıyamıyorum. Duruyor öyle. İsteyene 50 liraya gönderebilirim.

Neyse, sorum şu ki yurt dışında data erişimine ihtiyacımız olduğunda ne yapıyoruz? Yukarıda bahsettiğim dosya GPRS roaming tarifesinden hesaplanmış. Ucuz yolu yok mu bunun? Telefon görüşmeleri bu kadar ucuzlamışken, Tüm Dünya paketi vs... bunun da bir yolu yok mu?

 

ben her gittiğim yerden bir tane hat alıyorum. türkiyeyi aramak, internete girmek felan buradan bile ucuza geliyor.

xar

Bana iban'ını gönder, elime para geçince hemen ödeyeyim şu senin 250'yi. Cennette yerim garanti olur. hakkatten büyük travma :)

Anlık çözüm değil ama gidilen yerden bir hat alınabilir belki, üstüne konuşursun da. Olmaz mı?

Tüm dünya paketi de iyi fikirmiş.

ex902

bizde yurtdisina cikan adam zaten cok az oldugu icin (*) bizim operatorler adami yoluyor, paket alsan da o paketlerin fiyatlari ve kotalari cok sacma. bosa gidecegini bile bile bol keseden "prepaid" (kontorlu) hat aliyorum gittigim yerlerde, 250mb-1gb arasi internet pakedi alip koyuyorum. bikac ay once 700mb kotayi ic ettim, yine de ucuza geldi. (konusma + internet icin at&t'ye 50 dolar odemistim (25'i internet).. rakip sirket tmobile daha ucuzmus sonradan cikti meydana)

* ocak ayindan bir demec: ”Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının sadece 4,5 milyonunun pasaportu var, bu oran ülke nüfusunun yüzde 6′sına tekabül ediyor”

disq

Arkadaşımın fransadan getirdiği fransız hatlı iphone ile internette dolaştım. 60 MB kadar veri transferi olmuş. Sonuç 600€. Oyhhş.

himmet dayi
1

mobil görünümden çık