"Bunlara Dikkat!
Kargonuzu teslim aldığınızda kurye görevlisinin yanında kontrol etmeyi unutmayın! Teslim aldığınız pakette herhangi bir eksik/hasar tespit ederseniz mutlaka kurye görevlisine tutanak tutturunuz."

tam olarak manası nedir?
mesela 5 tane ürün sipariş etmişim bir siteden, tek kutu halinde gelmiş, kargocu geldiği zaman kutuyu maket bıçağı ile açıp kontrol etmek mi? yoksa nedir?

 

evet. belgeyi imzalamadan önce "1 dakka bekler misiniz, kontrol edeyim?" diyince olur veriyolar zaten.

jangara

evet öyle. bekler misiniz kontrol edeyim derseniz beklerler. ama otuz defa internettten alışveriş yapmışımdır, hiç denk gelmedim online alışveriş sitelerinin sorunlu bir kargosuna.

cro.magnon

bildiğin kutunun içini açıyorsunuz değil mi?

eksik ya da yanlış geliyor genelde bana da..

dieselsingle2

Ulen bana zamanında yaptırmamışlardı bunu.
Aynen "durun bir bakayım sağlam mı mal" demiştim direk kargo ofisinde, yok imzalamadan vermeyiz paketi demişlerdi. çook uzun zaman önceydi bu, hatta duyuru bile açmış olabilirim bu konuda.

natnan

evet hocam kutuyu açıyorsun içne bakıyorsun.

ve sonra aaa ama bu eksik tutanak tutalım siz bunu geri götürün diyorsun.
sonra satıcıya diyorsun bak bu mal böyle böyle tutanak tutuldu geri gönderdim.

o da paranı iade ediyor ya da yenisi gönderiyor.

kalpteki delik

ben de çok nadiren kargocu yanında kontrol eden biriydim. ama geçenlerde başıma gelen bir şeyden sonra artık her seferinde bakmam gerektiğini öğrendim.

bir indirim sitesinden indirimli gece ve gündüz cilt bakım kremleri almıştım. kargo geldi. yanında bakmadan aldım. kargo zarfını keserek çıkardım. ürünler tek kutuda. üzerinde yazdığına göre gündüz kremi alana gece kremi hediyeymiş, yani iki ürün de tek kutuda.

buraya dikkat; kutunun kapakları daire şeklinde koruma bandıyla yapıştırılmış ve hiç açılma hissi yok. ama onları açıp içindekini çıkardığımda; hani kırılacak ürünler kırılmasın diye koruma kutusu çıkar, krem kavanozları yerleştirilmiştir karton arasına. işte o koruma kağıdı paramparça olmuş ve kavanozlar sabit duramıyordu. ve kremlerin kapaklarındaki koruma etiketleri de koparılmış ve kaymıştı. yani kapakları daha önce açılmış.

hemen fotolarını çekip grupanya'ya durumu bildirdim. ve ürünlerin açılmamışlarıyla değiştirilmesini istedim.

yani kutusu hiç açılmamış gibi görünse de içindekilerin ne olduğuna da mutlaka bakın.

***
bakmayı akıl ettiğim bir diğer zamanda da istediğim numara ve renk dışında bir ayakkabı göndermişlerdi, hemen kargo görevlisine verip geri göndermiştim.

holy diver
1

mobil görünümden çık