bu unutulmuş lezzeti nerede bulabiliriz?




 

birincisi; henüz balıklar asılmamıştır zira havalar uygun değil. mayıs sonu gibi piyasaya taze (ipinden yeni alınmış) çirozlar çıkar.

ikincisi; ortalıkta uskumru yok! kolyoz deseniz, millet unuttu bile tadını... anca istavritten olanı bulacaksınızdır. rumelifeneri'nde yapıyorlardı üç-dört sene öncesine dek. keza anadolu yakasında da anadolufeneri'nde bazı lokantalar gene kendi çirozlarını asıyorlar.

ve üçüncüsü; soruyu sadece hazırlanmış olanını yemek için (yani herhangi bir meyhane filan) soruyorsanız, iyi denilebilecek hemen her "eski" meyhanede bulabilirsiniz. yeşilköy'de tekne, balıkçı hasan (eskiden kendisi yapıyordu çirozlarını hatta), ogün... beyoğlu'da krepen'deki imroz (yorgo'nun yeri), belki cumhuriyet ve sarıyer ile anadolufeneri'nde hemen her "eski" balık lokantasında bulabilirsiniz.

ek olarak:

gene mayıs ayında, balıkçı barınağı olan kıyı semtlerini gezerseniz oralarda balıkçılar kendileri için asıyorlar hâlâ çiroz. örnekse; ambarlı, k.çekmece, yeşilköy, samatya, kumkapı ve yukarıda saydığım aynı yerler.

onkaimeon
1

mobil görünümden çık