Sadece meyve ve eger onumde sikiliyorsa sikma meyve suyu bunyeme girebiliyor. Bunun zarari olmayacagini dusunuyorum ama bi de burda bilenlere sorayim dedim?

Bir de ne meyve yemeli hipoglisemik indeks vs geyikleri vardi, meyve desecmeli mi?


 

harika harika! ben de aynı şekilde 4 yıl ağzıma çikolata,v.b işlenmiş şeker ürünleri,pasta,baklava sürmedim.içeceklerimi şekersiz içtim.canım tatlı istediğinde kuru meyveler,elma portakal falan yiyordum.çok sağlıklıydım.
bu yıl eşşek gibi tekrar başladım çikolata,bisküvi,v.s elime ne geçerse yemeye.şimdi gayet hastalıklı bir görüntüm var ve kendimi iyi hissetmiyorum.aman diyim sakın tekrar başlamayın çikolata v.b işlenmişlere..

ladybug

işlenmiş şekerin vücuda zarardan başka hiçbir etkisi yok. çok iyi yaptınız. meyvelerden filan fazlasıyla alıyoruz zaten vücudumuz için gereken şekeri.

şu entryi okumanızı tavsiye ederim: www.eksisozluk.com

hmm peki

Meyve yiyin ama abartmayin. Her seyin fazlasi zararli sonucta. Normalde kahvaltidan sonra 1, ogle yemeginden sonra 1, ikindide 1, aksam yemeginden sonra 1 uygundur. Tabii bu boy ve kilonuza gore degisir. Verdigim deger ortalama. Glisemik endeksi yuksek meyveleri mumkun oldugunca yememeye calisin. Ama insulin direnciniz filan yoksa arada sirada yemeniz sorun olusturmaz sanirim. Verdigim bilgiler diyetisyenimden ogrendigim seyler bu arada.

demirlisomya
1

mobil görünümden çık