Merhaba değerli duyuru insanları.

Ben son 10-12 yıldan beri istediğim zaman sağ ve sol ayaklarımdaki başparmakları kütletebiliyorum, böyle parmaklarınızı bastırdığınızdaki çıtırdama gibi ama onun hep olanı gibi düşünün. Açıkçası bunun bana bir zararı yok diye biliyorum, çünkü normal parmak çıtlaması zaten eklemler arasındaki hava kabarcıklarının patlaması sonucu oluyor, benimkiler de en fazla eklemlerin birbirine sürtünmesinden oluşabilir.


Bu konuda hiçbir sıkıntı yaşamadım ve yalama edercesine oynamadım ayak başparmaklarımla ama istersem 9/8'lik ritm falan çalabiliyorum öyle de yetkinim.(normalde zaten darbuka çalıyorum ayak başparmaklarından değil, normal trakyalılıktan gelen bir ritm duygusu)

Bu mevzu bana bir sıkıntı yaratmaz değil mi, bokunu çıkarmadığım sürece.

Saygılarımı sunarım.

edit: ayakbaşparmağıyla darbuka çalmak burunla blokfülüt çalma ayılığına benzemiş. şimdi denedim paslanmışım zorlanıyorum. açıkçası kütlemeleri de bayağı azalmış. sadece meraktan sormuştum.

 

olm nolcak lan, takıl işte amk, dert mi bu. rahadol.

aradaki uzaklik

@aradaki uzaklik. abi zaten dert değil, tıp insanı varsa "oh yes parmaklara dikkat" falan der belki diye açtım meraktan. yoksa çok da sikimde amk.

sanal hayvan

Bence grup kurmalıyız. Ben de böyle kolumu ileri doğru uzatıp gererek dirsek eklemimden krrsst sesi çıkarabiliyorum. Ayrıca sırtımı gerdiğimde aynı sesin birkaç oktav düşüğünü yapabiiyorum. Her tarafımıza mikrofonlar bağlanmış bir halde konser falan versek bence köşeyi dönüp çıtırlarla paraları yiyebiliriz.

dusunuyorumoyleysevurun

@dusunuyorumoyleysevurun ben oyle bir talent night'da geğirerek "smells like teen spirit"i çaldım. değerimiz bilinmiyor abi :(

edit: bu olaydan sonra bas gitara başladım 8 senedir çalıyorum.

sanal hayvan

ben de kalın sesleri ayak bileğimle ince sesleri ayak başparmağımla çok güzel çıkarabililyorum bi dokuz on senedir. doktora gitmiştim sıkıntı olmaz ama gizli gizli yürüyemiceksin hayat boyu demişti. hep çatırdayacakmış yani bizim ayaklar

tuzak kurdu

gece olunca ayak parmaklarım çatırdamaya başlıyor benim de. yapacak bir şey yok.

miss antartika

parmağın kesilmesi lazım.

selimisik

hava kabarcıkları nasıl girdi eklem arasına?

tüm eklem yerlerini kütletmek zararlıdır. eklem yüzeylerinin aşınmasına neden olur. eklem yüzeyleri de hareketleri düzgün yapabilmeniz için vardır.

ben de senelerdir ayak bileğimi kıtlatırım. ama yapmasam daha iyi tabii

la noix

merhaba. yaklaşık 8-10 senedir ayak parmaklarımı çıtlatıyorum. düzenli olmasa da arada yani işte. neyse, bugün çıtlatmadığım için aşırı bir ağrı oldu ayağımda. ve işin ilginci istesem de çıtlatamıyorum sol ayağımı. giydiğim ayakkabıdan mı bilmiyorum ama eklem yeri kızarmış durumda şuan. çıtlatmaya çalıştıkça canım yanıyor ama çıtlamıyor. yakın zamanda bu durum için ortopediye gitmeyi düşünüyorum. aynı durumu yaşayan varsa yazsın lütfen. veya ben ortopediye gittiğimde size bilimsel bir cevap verebilirim :D teşekkürler

melina
1

mobil görünümden çık