Opera 9.10(biliyorum eski ama güncelleyemem şimdi) kullanıyorum. Bu opera iki tane Opera.exe çalıştırıyor. Hatta tarayıcıyı kapatınca Opera.exe'lerden biri hala çalışıyor. Kendini opera olarak gösteren bir trojan falan mı var ne iş? Eğer bu normalse niye böyle bir şey yapıyor Opera?




 

Process Explorer ile diger opera.exe'nin kim tarafindan ne islem icin kullanildigina bakani öneririm. technet.microsoft.com

trimpot

ben baska bisey onerecem:

www.opera-usb.com install neyin etmeden, zip'i aciyosun. opera.exe ile kullaniyosun.

ayriaten firefox ve bilmumum baska program icun de portableapps.com var.
walla kullan, install registry su bu derdinden kurtul.
kac aydir dunya var diyorum.

rusdemezale

@trimpot : ben de tam şöyle bir şey olsa da gösterse diye düşünüyordum. kurdum baktım, ikisi de command line'da aynı opera'yı gösteriyor. Ancak Current Directory kısmında biri aynı Opera'exe'yi gösterirken diğeri masaüstündeki kısayolu gösteriyor. Masaüstünü gösterenin Parent kısmında Explorer.EXE(1492) derken öbüründe <Non-existent Process>(724) diyor. Tam bir şey çıkarılamıyor açıkçası.

@rusdemezale : iyi güzel ama opera'nın bütün özelliklerini kullanabiliyor muyuz bunda?

colg fusion

bunu en iyi anlamanin yolu opera'yi kaldirip tekrar process ile bakmak olacaktir. baktin opera.exe yok, tekrar opera'yi kur derim.

trimpot

yillarin opera'cisiyam.
usb opera'da hic fark gormedim daha. aynisinin tipkisi.
ivir zivirla ugrasmiyon. baska bi folderda bi tane daha unzip yap falan..

rusdemezale

taracıyı kapatıyosun, ama opera bi süre sonra kapanıyor, hatta uzun bir süre de olabilir. tekrar operayı açmak istersen de, tıkladığın sayı kadar opera.exe açılıyor, telaşa gerek yok yani. en fazla ram kullanan opera açılı olan operadır, diğerlerini işlem sonlandır ile kapatabilirsin.

baldur
1

mobil görünümden çık