
valla yıllar oldu, hala bi hayrını görmediğim abeslikler var hayatımda. polyannacılık işte.


Müslüman polyannacılık oluyor o :D


valla banada oyle gelıyor.. tesadufen ıyı bırsey olursa oluyor zaten ama ınsan sureklı kotuyu kapatmak ıstıyor avutma taktıgı ıste


yaptığım ve hata olarak gördüğüm çoğu şey hayatımı olumlu yönde etkiledi. yapmadığım şeylerden pişmanlık duyuyorum genelde, o yüzden hayırlısı denen lafa inanmasam da inanmak durumundayım.
geçen gördüğüm bi kızın üstünde bi tişört vardı, şu yazıyodu: bad decisions makes good stories. çok doğru.


esasen amaç; geçmişi hızlı unutabilmek. iyi güzel hatta süper bir fırsatı kaçırdın diyelim. inan ki ömür boyu onu düşünmekten helak olursun. en iyisi vardır bir hayır diyip önüne bakabilmektir. yoksa işin matematiğine vurursan olayı, eyvah ki eyvah; tüh ki tüh.


fakir edebiyatı


bunun tartısması mı olur gözünü seveyim. inanan inandıgı icin söyler, inanmayan iş olsun diye söyler. insanlar bunu neden soyler, "dogru mu" biz nasil bilelim.
bana sorarsan kolpanin krali.
her alınan karar olası baska sonuclara yol acar, o olası sonuclarda hayirli ve hayirsiz elbet olabilir.


kendi iradenle, muhtemelen sevmediğin bir bölümü bırakıp okumayı ve uzun yıllar çalışmayı istediğin bir bölüme gitmişsin, bu kesin hayırlı bir şeydir, geri dönüp pişmanlık yaşamanın manası yok, 3 4 sene geç mezun olacaksın, ama 30 sene istediğin işi yapacaksın mesela böyle düşün. bir de insan sevdiği işte daha çok çalışır daha çok başarılı olur.


hocam soyle bır sorun var kı bıraktıgım bolumde ısletme su an okdugum bolumde ısletme:P nese hayırlısı dfemekten baska care yok
