selamlar,

bir kasko sorusuyla daha karşınızdayım. saçma salak şeylerden ötürü aynı araca ve aynı firmanın verdiği 1200TL ile 2020TL gibi iki alakasız değerle karşı karşıyayım. ilki ruhsat sahibi ben iken olan fiyat, ötekisi ise ruhsat sahibi eşim iken olan fiyat, bunun dışında herşey aynı...

benim merak ettiğim şey araba bazlı faktörler değil de, ruhsat sahibi bazlı faktörler bu nedenle. yani mesela yaş, cinsiyet, ilk kaskosu oluşu, ehliyet yaşı vb. gibi faktörler var mı gerçekten? daha da varsa nelerdir? mantığı nedir bu faktörlerin tek tek mesela?

şimdiden teşekkürler.

 

Örneğin a sigorta firmasında, sizin sağlık hayat vs gibi poliçeleriniz varsa size ek indirim uygulanır.

waryemez

ilk kaskosu oluşu önemli bir nokta. sigorta şirketleri farklı olsa da hepsi aynı veritabaında buluşuyor. ilk defa araba alıp ilk defa kasko yaptırdığınızda normal fiyat ödüyorsunuz. o yıl hasar olmazsa, ertesi sene hasarsızlık indirimi alıyorsunuz. yine hasar olamzsa indiriminiz artıyor. sigorta şirketi değiştirseniz bile o şirkete yeni geldiniz diye sıfırdan başlamıyorsunuz, önceki hasarsızlık indiriminizi alıyorsunuz. iki sigortanın da klozları aynıysa fark büyük ihtimalle bundan kaynaklanmaktadır. ehliyet yaşı, şoför yaşı falan fark etmez.

kibritsuyu

tc kilmlik no.'su ile kişi bazlı takip ediliyor. eşiniz daha önce kaza yapmışsa onun için prim fazla çıkabilir. ayrıca poliçe tekliflerinde teminat miktarlarına da bakmak lazım.

merhum

tabi farkeder.

yaş- genç olan daha agresif kullanır. kaza ihtimali yüksektir.

cinsiyet - artık hangi cins beceriksiz yada istatiskt,iklere göre hangisi fazla kaza yapıyorsa

il- trafik durumuna göre riskler artar.

ehliyet yaşı - yüksek olan tecrübelidir.

sigorta bi risk planlaması olduğuna göre firmalar bunları dikkate alıyor tabi.

vadidekikaktus
1

mobil görünümden çık